27 Ocak 2010 Çarşamba

AVRUPA'DAKİ EN FİYAKALI TRANSFERLER

Ara transfer döneminin sona ermesine kısa bir süre kaldı. Bakalım piyasada bilinen, gelecek vaadeden ve sayı olarak en fiyakalı transferleri şu an için kimler yapmış? Galatasaray'ın şu ana kadar ara transfer döneminde kadrosuna kattığı isimlerle en fiyakalı transferler listesinde zirveyi zorladığını rahatlıkla söyleyebilirim. Everton'dan gelen Lucas Neill ve M.City'den kiralanan Jo'ya bugün Tottenham'dan bonservis opsiyonlu olarak kiralanan Dos Santos da eklendi. Transfere doymayan sarı kırmızılıların bir golcü transferi daha yapacağı söyleniyor. Fenerbahçe'nin eski gol krallarından Gökhan Ünal'ı alması, Trabzonspor'un yine gol kralı Gutierrez'i transfer etmesi de gözönünde bulundurulmalı.

Avrupa'nın 5 büyük ligine bakarsak şu an itibariyle Bundesliga'da müzmin sakat Van Nistelrooy'u transfer eden Hamburg'un dikkat çektiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Premier Lig'de ise Maxi Rodriguez'i alan Liverpool, -emekliliği yaklaşan Vieira'yı alan M.City'i saymıyorum- en sükseli transferi yapmış gibi gözüküyor. Everton da Senderos ve Donovan ile listede var olmaya çalışıyor.

La Liga'ya bakacak olursak eğer, Stankevicius'u alan Sevilla, Tiago'yu transfer eden Atletico Madrid, Rubin Kazan'dan Dominguez'i alan Valencia dikkat çeken takımlar.

Serie A'da ise Goran Pandev'i alan Inter, Makedon futbolcudan şu ana kadar aldığı verimle en iyi transferlerden birini yapmış gibi gözüküyor. -Milan'ın klasik Beckham transferini de saymıyorum- Roma Bayern Münih'ten aldığı Luca Toni ile dikkat çekerken, Napoli'nin Liverpool'dan adlığı Dossena ve edit: FK Moskova'dan Catania'ya gelen Maxi Lopez de İtalya liginin çerezleri olarak öne çıkıyor.

Fransa'da ise Fenerbahçe'den Kazım'ı alan Toulouse ve D.Zagrep'ten genç Lovren'i alan Lyon zayıf kalıyor.

Sizin fiyakalı olarak ekleyebileceğiniz isimler varsa buyrun ekleyin. Ben bu isimlerden yola çıkarak Avrupa'da ara transfer döneminde kiralık ya da bonservisiyle farketmez, en fiyakalı transferler bakımından "şu an için" Galatasaray'ın zirveye yakın olduğunu düşünüyorum. Hem genç ve yetenekli isimler hem de tecrübeli isimleri şu ana kadar kadrosuna katan sarı kırmızılılar bu anlamda tüm rakiplerini zorluyor. Heee tüm bu transferlerden hangileri takımlarına daha yararlı olur, onu ilerleyen haftalarda sahada göreceğiz. Benim yaptığım sadece kağıt üstünde...

9 yorum:

Pasetto dedi ki...

Fiyakalı olur mu bilmem ama Tugay'dan sonra Yıldıray'ın da Blackburn de başarılı olmasını isterim. Gerçi Bundesligada barınamayan bir topçunun EPLde işi daha zor.

Sade dedi ki...

Açık ara Galatasaray önde... İnanılmaz bir transfer politikası... İnanılmaz bir heyecan ve merak... Gerçekten de takdir edilmesi gerekiyor, başta Haldun Üstünel olmak üzere tüm trafnsfer komitesinin ve tabi ki teknik ekibin... Elleri öpülesi insanlar bunlar. Bence Galatasaray yeni bir sayfa açmıştır Türk Futbolunda!

FIRAT dedi ki...

Bir bomba transferi atlamışsın,Önder Turacı... :)

İsmail dedi ki...

Ara transferin tartışmasız Dünyada lideri Galatasaray kadrosuna kattığı isimlerle..

S.Dyrn dedi ki...

Genoanın David Suazo,
Evertonun Senderos,
Sevillanın Stankevicius,
CSKA'nın Keisuke Honda transferleride eklenebilir.

moist dedi ki...

Fiorentina'nın Adem Ljajic transferi var ama ne kadar ses getirmiştir bilemedim.

Avrupa'da bence açık ara zirvedeyiz transfer konusunda :)

Bir de Harry kalırsa on numara bi transfer dönemi olacak bizim için.

PENNEARABIATA dedi ki...

@S.Dryn. Dikkatli okumanı tavsiye ediyorum

ML Bilgisayar dedi ki...

fiyakalı olmasa da bizim halil var frankfurta giden.

buraköztürk dedi ki...

Fredrikstad'dan Milan'a geçen Dominic Aidiyah transferini de söylememiz gerek. Onun dışında Fiorentina'nın Porto'dan transferi Mario Ariel Bolatti de iyi bir transfer. Ha unutmadan Maxi Lopez CSKA'dan değil, FC Moscow'dan Catania'ya transfer oldu.