30 Ocak 2010 Cumartesi

FUTBOL HAYATTIR / JOHN HARTSON

"Gün her zamanki sıradanlığıyla başlamıştı. Ama günün ilerleyen anlarında, arabamın içinde hıçkıra hıçkıra ağlarken buldum kendimi. Hastanede olduğum muayenenin ardından teşhisi koymuşlardı. Hemen kız arkadaşım -şu an eşim olan- Sarah'ı aradım ve ona haberleri anlattım. O da benimle birlikte ağlamaya başladı. Berbat bir andı. Uzun zamandır şüphelendiğim şey başıma gelmişti, kansere yakalanmıştım."

John Hartson'ı özellikle Celtic'ten hatırlarsınız. Boğa gibi güçlüydü. Rooney'i ona benzetirim ama Hartson biraz daha kuvvetlidir. İyi golcüydü. Geçen yaz testis kanserine yakalandığını öğrendi 34 yaşındaki Hartson. Ardından kanser beynine ve akciğerine sıçradı. Boğa gibi güçlüydü dedim ya 3 ayda tam 67 kez kemoterapiye girdi. Hızla kilo kaybetti. Ama bünyesi kuvvetli olduğu için kendini toparlamaya başladı. İştahı açıldı, yeniden kilo aldı. Aralık ayında kanseri tamamen yendiği açıklandı. Bu ay itibariyle de ITV'de FA Cup yorumculuğuna başladı. Tedavi ve kontrollerine ise halen devam ediyor.

"Eğer 75 yaşında olsaydım bu durumu kafama çok fazla takmazdım. Ama 34 yaşındayım. 10, 7 ve 1.5 yaşlarında 3 çocuğum var. 4.bebeğim de 2 ay sonra doğacak. Onların büyüdüklerini görmek ve eşimle birlikte uzun yıllar yaşayarak yaşlanmak istiyorum."

Geçmiş olsun John Hartson. Aynı kanser korkusunu ben nasıl yaşadım, bunu da yakında yazalım.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Umarım tüm dilekleri gerçekleşir Hartson'ın.En azından kızları için üç şans daha...

sekobarbital dedi ki...

bloglarda doktor arada sırada sağlıkla ilgli yazılara belki 3-5 satır katkım olur diye yazılar yazıyorum. bunu kimse lütfen ukalalık olarak algılamasın. belki azcık yararı olur, birilerinin merakını gideririm diye düşünüyorum. tstis kanseri genelde ağrı, akıntı veya kaşıntı gibi bulgu vermez. hemen hemen tek bulgu testislerdeki büyüme ağrısız şişliklerdir. ağrı varsa çok fazla korkmayın büyük ihtimal yangı ya da enfeksiyon vardır.
sevgili bloggerlar mutlaka annlerimizin yılda bir kez mammografi(meme kanseri için) ve pap smear (rahim kansri için) yaptırın. eğer babalarınız sigara içiyorsa kan tahlillerine mutlaka akciğer grafisini ekleyin. ben bu şekilde davranarak kendi babamın akciğer kanseri olduğu teşhisini koyduk. en erken evrede yakaladık ve gelecek hafta da ameliyatla hiç bir yere sıçramadan kökünen kesip alacağız.. herkese saygılar.

sekobarbital dedi ki...

ayrıca sevgili bloggelar her ne sıkıntınız olursa bana çekinmeden yazabilirsiniz. bilgimin yettiği kadar yardıcı olma ve gerekli yönlendirmeleri yapabilirim. saygılar..

ebruli dedi ki...

kanserin her türlüsü gerçekten zor bunu en yakınım "annem" kansere yakalanınca öğrendim
gerçekten geçmiş olsun...

Wonderkid dedi ki...

vay be bilmiyordum geçmiş olsun hartson'a Allah çocklarına bağışlamış. dediğniz gibi celtic'deyken çok güçlü bir yapısı vardı rakip stoperleri canından bezdirirdi.

caveksk dedi ki...

bende kayınpederimi kaybettim bu hastalıktan.o dönem onkoloji servisinde 5ay gibi bi zaman geçirmiştim.ilk gittiğimiz gün tanıştığımız bütün yatak arkadaşları o süre zarfında eridiler ve vefat ettiler.şimdi bu hastalığın adı ne zaman geçse tüylerim diken diken olur.hatta evin içinde hep ''o hastalık'' diye geçer adı bile söylenmez.