28 Ocak 2010 Perşembe

NONDA GİTTİ

Sözleşmesi tek taraflı feshedildi. Bir anlamda taraftarın dediği oldu ve Kewell kaldı. Hep üvey evlat oldu zaten Nonda. Galatasaray'ın bu sezon şu ana kadar en golcü futbolcu olması da yetmedi, 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe maçında şampiyonluğa götüren golü atması da. Esas oğlan olamadı bir türlü. Şimdi sarı kırmızılılar yeni bir forvet transferini bekliyor. Yapılmazsa Atletico Madrid maçında heralde Giovani Dos Santos ileride oynar. Görüşlerinizi bekliyorum.

33 yorum:

Pamukk dedi ki...

nondanın bedduası tutar gsyi

os dedi ki...

Keita'da forvet oynayabilir... Bir tek Sturm Graz maçında denendi forvette fakat verim alınamadı..

Lakin o maçta vasata yaklaşabilen bir oyuncumuz da yoktu.

di canio dedi ki...

nondayı bilmem ama beni düşündüren kankasını kaybeden keitanın hali neolurr??

Unknown dedi ki...

üzüldüm nonda bence gitmemeliydi..

ebirinci61 dedi ki...

cımbom uydu bi alamete gedeyo kıyamete :))

dertasacimbom dedi ki...

@pamuk
Duayla bu hale gelmedik ki bedduayla gidelim.

Kadroya bakınca en zayıf halka hayrettin franco'yla nonda görünüyordu. franco gitse daha iyiydi. Haldun Üstünel'e çıkış yasağı koymak lazım bi daha giderse yurtdışına olan Hayri abi'ye olacak :)

Cenk Akın dedi ki...

Kewell konusunda duygularının sonuna kadar arkasında davranan Galatasaraylılar sezon bitiminde yalnızca "transferin şampiyonu" olarak ve 0 kupa ile kalırlarsa "keşke" derler mi orası da soru işareti.

hk3n dedi ki...

galiba Haldun baba da Santosla birlikte geliomuş yani demek oluyorki A.Madrid maçında Santos Keita forvette :D

Mr.Blonde dedi ki...

Yerinde bir hamle bence.Yönetimin Harry Kewell'ı göndermesi taraftarla arasına nifak sokacaktı hiç kuşkusuz.Yapılan transferlerden sonra Rijkaard'ın çıkıp da istediğim bir transferdi dememesi akıllara 2 şeyi getiriyor,ya yapılan transferlerde tavsiye edici rolündense onaylayıcı rolde yada ihtiyacı da olmadığı üzere transferlerin kaymağını yönetime bırakmış durumda.Yoksa Giovani Dos Santos transferinden sonra sistemde iyi kötü santrafor oynayacak tek ismin gönderilmesine tepkisi "bir ismi göndermemiz gerekiyor onada bir iki gün içerisinde karar vereceğiz" gibi bir açıklamada bulunmazdı.Her ne kadar alınan isimlerin büyüklüğü,kaliteleri ve potansiyellerinin büyüklüğü ortada olsada Galatasaray'da transfer planlı proglamlı yapılmıyor gibi geliyor bana.Rijkaard mevcut kadrodan bir santrafor yaratmazsa(ki kolay gözükmüyor)4-6-0 la atletico madrid önündeki performansımızı çok merak ediyorum.

varol döken dedi ki...

futbol empatinin asla yer alamayacağı bir spor olacak...

kimse de demez ki şimdi nonda'ya yazık oldu...

süper bir forvet değildi bizim de canımızı yaktı fena şekilde ama efendiydi, işini yapmaya çalışırdı...

bizden kendisine selam olsun...

Unknown dedi ki...

Oynamakla oynamamak arasında kalan bir oyuncu bize daha fazla bir şey veremezdi.Yolu açık olsun.Sevilen biriydi, hala öyle.

martel dedi ki...

yolu açık olsun ,fenere attığı golle hatırlayacağız...

BasitOyna Blog dedi ki...

Giovanni olmaz sanırım. Rijkaard iyi bilir onu. Kanatlarda çok verimlidir. Benim tahminim forvet olarak güçlü fiziği ve bitiriciliği ile Keita. O bölgede oynayabilecek en uygun adam. Gio sağ kanatta, kendi bölgesinde daha verimli olur. Sol tarafta ise Arda oynar. Bu daha mantıklı geldi bana çünkü Gio ileride pekte rahat olamayabilir.

elvan dedi ki...

ne bedduasi sanki futbolcular babasinin hayrina oynuyor .parasini aldi ve gitti

xaar dedi ki...

Gaziantepsor ve dünkü A.Gücü maçlarinda neden o kadar süre sahada tutulduğunu anlayabilmiş değilim. Herhalde bugun tombala Nonda'yı buldu diye düşünüyorum ki;bu karar Frank için süpriz olmuş gibi duruyor yoksa zannetmiyorum o kadar süre sahada ona sabretsin ve üstüne üstlük ileride hiç kullanamayacağı bir ismi Jo ya yada başka bir alternatif bir isime tercih etsin!

Nondanın gitmesi de gosteriyor ki;
Galatasaray da henuz transfer bitmiş değil,yerli ya da yabanci mutlaka bir FORVET transferi yapılacaktır.Aksi takdirde takim tamamiyle Avrupa maçlarinda kasıtlı olarak forvetsiz bırakılmış olacaktır ama Frank,dos Santos benim forvet ismim deme kumarını oynarsa; o kumarın faturasını maalesef tum camia olarak odeyebiliriz...

caveksk dedi ki...

ali bey bu yazıda biraz kızgınlık mı seziyorum??

Arkhe dedi ki...

Transfer dönemi birçok ülkede bitmek üzere. Bu karar biraz daha önce verilseydi sanki daha iyi olurdu. Herhalde ortada kalacak.

Parasını alacak, birkaç ay tatil yapar tamam ama ne bileyim, galiba daha düzgün bir ayrılık olurdu..

publicrelation dedi ki...

Kendisi söylemişti zaten, paramı versinler giderim diye. Yönetim de cevabını vermiş işte al paranı topla tasını tarağını misali.

yok artık leBron james dedi ki...

yazık ya nonda daha ne yapsın .tum iyi niyetiyle oynuyo.birde dun patates tarlasında ankaragücüne karsı oynattılar.nonda yı da antep maçında ıslıklayanlara yazıklar olsun.aynı taraftar fb ye gol attıgında cok sevinmislerdi.

8JK dedi ki...

Olması gerekendi.

http://eksisekiztas.blogspot.com/

Floyd dedi ki...

adam gelmiş 33 yaşına, dizleri tutmuyor artık sakatlıklardan dolayı, haftada 2 antrenmanla idare ediyor, son maçlardaki hali ortadaydı zaten. benim de içim buruldu galatasaray.org'da gs eldivenleriyle göğü gösterdiği fotoğrafı görünce ama zamanı gelmişti. gitti. yolu açık olsun.

Unknown dedi ki...

Jo zaten gidici sezon sonu..30 küsür milyon verilir mi hiç bize..Neden kontejyan açılması için dondurulmadı anlamıyorum..

Adam dedi ki...

Efendi futbolcuydu. Bize attığı gol ile hatırlanacak GS taraftarları tarafından. Bunun dışında çok da bir numarası yoktu. Zira GS'nin oynamaya çalıştığı hızlı futbolda Nonda gibi bir oyuncuya yer yoktu. 4 ay sonra gitmesi de kesindi.
Bence akıllı transferler yaptılar gelen-giden olarak değerlendirince.
Hem bu sene ligi sağlama alma hem de gelecek senenin iskeletini oluşturma adına stratejik, ancak bir o kadar da riskli denilebilir.
Şu aşamada GS'nin forveti yok diyen adamların futbolu bilmediğini düşünüyorum. Santrfor eksiği olduğu söylenebilir, ancak forvetten bol birşey yok takımda. Ayrıca kulübede skoru değiştirebilecek isimler bulunması da önemli bir artı.

AiiP dedi ki...

gökhanı almasaydık biz alırmıydık acaba... ? yinede almasakmı...? nobre katkısı yaparmıkı... ? sorular sorular sorular kafada dolanıyorlar..

ML Bilgisayar dedi ki...

adam yedekliğe de razıydı bir yedeğin yapabileceği her şeyi fazlasıyla yaptı. yerine adam almadan yollamaları çok saçma oldu(avrupa kupaları için konuşuyorum). gitmesi gereken oyuncu bence leo franco'ydu...

Seyyid Ali dedi ki...

Sophie'nin Seçimi filmindeki sahne aklıma geldi, iki çocuğu arasında seçim yapmak durumunda kalan bir anne.Monacodayken canımızı yakmıştı,gelip bizde çok faydalı oldu.Yaşattığın herşey için teşekkürler.

frodo555 dedi ki...

76 maç 38 gol gibi bir stat, başka hangi topçumuzda var merak ediyorum aney... Ki o maç sayısını toplam dakikasını 90 a bölerek hesaplarsan herhalde 38'e indirmen gerekir.

Efendi adamdı, arada oynadıkça yedekliği dert etmeyn bir adamdı, özleyecek miyiz? hayır... unutacak mıyız? ona da hayır... İlie - Jardel arasında bir yere oturacak benim tüm zamanlar GS forvetleri hatıratımda...

Ama artık bu operasyonu yedekliği fazla dert etmeyecek, yerli bir striker'la bitirmek gerekiyor, eğer kewell kalıyorsa. Aksi durumda resmi olarak UEFA'ya elveda demiş, hedef küçültmüş oluruz. Bursasporlu çocuk benim ilk tercihim olur (6,5M€'luk mayından bahsetmiyorum, Turgay mıydı neydi boylu poslu efendi bir eleman var onlarda)...

Murat1905 dedi ki...

Nonda candır ciğerdir de sözkonusu istatistiklerinde hangi takımlara gol attığına ve arkasındaki besleyici güce bakmak lazım. Önemli olan kritik maçlarda yakaladığın yüzde yüzlük pozisyonları gole çevirmektir ki Nonda'nın şimdiki hali bu geçekten çok uzaktır. Kendisini çok sevmeme rağmen gitmesi her iki taraf için de hayırlıdır, bu bayrak yarışında herkes zamanıyla gider geriye anılar kalır.

Not: Basında iddia edildiği gibi kendisinin 6 aylık paramı versinler gideyim dediğini hiç sanmıyorum, demişse de canı saolsun.

İsmail dedi ki...

Leo veya Nonda gidecekti ve Nonda gitti..

Olması gereken oldu ve Nonda gitti..Ama içimizde bir burukluk war tabi..Fenerbahçeye attığı gol yeter de artar bile onu sewmemiz için..

Valkan Demirel de üzülmüştür içten içe.. :)

Adsız dedi ki...

Tamamen luzumsuz bir transfer Santos.Sanki Kaka'yi transfer etmisiz gibi heyecan yapiliyor ona hayret ediyorum.Bu adamin oynayacagi bolgeler tamamen dolu ve hic ihtiyac yokken transfer edildi.Simdi Santos'u oynatmak icin Arda'yimi keseceksiniz yoksa Caner'imi dahada kotusu Keita'yimi?Nonda'nin yanina iyi bir forvet ihtiyacimiz vardi Jo geldi iyi-kotu tamam ama Santos nereden cikti nereden ihtiyac hissedildi.Hayir satin alsalar genc oyuncu ilerisi icin derim ama adam kiralik ve yabanci kontenjani sinirli vede santrofora ihtiyac var.Anlasilacak bir durum yok benim acimdan.

fatih dedi ki...

türk vatandaşı bir forvet transferi yapabilir galatasaray, öyle hissediyorum

brs dedi ki...

tamamıyle yanlıs bı tercıh nonda ozu kalıtelı bı adam sadece bıraz agır ama onemlı maclarda hıcte ole aksadıgını gormedım bu kadar haber dolasırken adamın performasının dusmesı normal kesınlıle franco gıtmelıydı gs ımızın artık turk kalecılere guvenmesı gerekıyo ufugu monte etmelı gs kaleye franco nun hıc bır artısı yok dıgerlerıne nazaran tesekkurleer

unsalsinan dedi ki...

yapılabılecek en dogrusu yapıldı bence...formsuz ve tirübünlerin futbolunu beğenmediği bir aşamaya gelmişti, en iyisi yapıldı.
Santrafor olmak zorunda değil Galatasarayda, ki bence olmaması daha iyi olcak. Hücumcu orta saha oyuncusu oynayacak bir tane fazla, Boylece zayıf kalan orta saha bıraz daha guclenmiş olacak. Total futbol oynamak için iyi bir fırsat...