25 Ocak 2010 Pazartesi

RONALDO'NUN KIRDIĞI BURUN

Ekleme: Açıkçası Ronaldo'nun kırmızı kart görmesi falan çok umurumda değil, öncelikle bunu söyliyeyim. Ne Real Madrid'i ne de Barcelona'yı tutuyorum. Sadece ortada rakibinin dirseğiyle burnu kırılan bir futbolcu var. Olur böyle şeyler futbolda. Daha beterlerini de gördük. İkili mücadele sırasında kolları olması gerekenden fazla oynayan Ronaldo'nun kırmızı kart gördüğü pozisyonun ben de uyandırdığı his, bir tarafını kırmak istemese bile vurma eylemini kasti olarak yaptığı yönünde. Maç içinde ikili arasında ya da Ronaldo ile diğer Malagalı futbolcular arasında başka şeyler yaşanmış ve Portekizli tahrik olup en sonunda dayanamayarak bu şekilde davranmış olabilir. Maçın tamamını izlemediğim için yorum yapamam.

Ama Madrid basını şimdi bu konuyu Real Madrid-Barcelona meselesine çevirmeye başladı. AS'ın sayfasına koyduğu aşağıdaki videoda Messi ile Sevillalı Marc Valiente arasında benzer bir pozisyon yaşandığı ve rakibinin yüzüne aynı Ronaldo gibi vuran Messi'nin kart görmediği, üstüne üstlük Sevillalı futbolcunun sarı kartla cezalandırıldığına dikkat çekiliyor. Hakemlerin çifte standart uyguladıklarına getiriliyor yani mevzuyu. Katılamıyorum AS'a. Bana sorarsanız iki pozisyon arasında fark var. Birinde adam Messi'ye yapışmış bırakmıyor, 4-5 metre boyunca inatla formasından çekiyor. Valiente'ye gösterilen sarı kart kesinlikle doğru ama belki Messi'ye de bir sarı kart gösterilebilirdi. Ronaldo'nun pozisyonunda ise anlık bir olay var, topla birlikte dönüyor Portekizli, Mtiliga onu yakalamak için ilk anda biraz formasından çekiyor sonra bırakıyor, ama Ronaldo kurtulmasına rağmen sağ kolunu sallamaya devam ediyor. Hakem, Mtiliga'nın burnundan kan geldiğini görünce de gösteriyor kırmızı kartını... Falan filan yani... Aman ya Ronaldo'nun derdi beni mi gerdi! Ekledim işte fotoğrafın altına gecenin bir vakti AS'ın bu haberini görünce...

13 yorum:

Confeng dedi ki...

Madrid ahlakı(!) mı denir buna? Bu futbolcu takımda tutuluyor ve sanırım ceza almayacak. 94 milyondan fazlası gidiyor Madrid'ten

Rory Breaker dedi ki...

Okkalı bir ceza yer umarım federasyondan o dirsek için...

Joker dedi ki...

messi nin balıklama atlayışları, elle golleri, frikik sahtekarlıkları ne kadar barcelona ahlakıysa bu da o kadar madrid.

Majesty dedi ki...

Barca-Real olayında bile münakaşa çıkarabilen bir yerin kendi derbilerinde bir gün şiddet bitecek diye umut etmekle hayal görüyorum sanırım.

Wallace McKART dedi ki...

kendisi maçtan sonra gidip özür dilemiş ve kasti yapmadığını belirtmiş. bana göre %100 kasti. elini önce bir sallıyor tutturamıyor. sonra bir daha sallıyor. kasti değilse ikinciyi niye sallıyorsun?

Schumy dedi ki...

Burada Ronaldo'ya sallayan arkadaşlara helal olsun. Abi sen de tek adamın suratını koyup Ronaldo'nun kırdığı burun diyerek yanlış yönlendiriyorsun bence buradakileri.

Adam arkasına bile bakmıyor nerede oyuncu diye, yapışmış arkadan oyuncu ve gitmesini engelliyor. Futbolda herkes yapıyor bu hareketi, bırak da gideyim diye.

Tamam Ronaldo antipatik ama bu kadar da düşene vurulmaz.

PIERREMANU dedi ki...

Ronaldo kadar taş düşsün herkesin başına.

Salvatore dedi ki...

ronaldo'yu pek sevmem o ayrı, ama iyi yapmış, madrid barca manu gunners ahlakı falan değil bence konu, yıllardır her yetenekli atak oyuncusuna hunharca dalan, kimini pratikte olmasa bile teoride erken emekli eden, her zor anında bir çeşit oyundışılığa başvuran defans hattı adamları için az bile, sevmediğim madrid'in sevmediğim topçusu ronaldo'ya bile helal olsun, az bile yapmış, ellerine sağlık...

_The-Last-Phoenix_ dedi ki...

Futbol oynayanlar bilirler insanlar bazen ellerine hakim olamaz.

Özellikle topu tutma kabileyeti olan futbolcular kalçasını ve elini çok fazla kullanırlar.

C.Ronaldo'yu hiç sevmem ama burada isteyerek yapmadığını düşünüyorum.

Aşırı taraftarlık bazen (kendine)zarardır düşüncesine bir kanıt olarakta gösterilebilir şu videoda.

frodo555 dedi ki...

Aslında fark ne kasıtlarda ne de darbelerin siddeti/süresinde, farkı yaratan oyuncuların boyları; Messi garibim zıplayıp çaksa arkasındaki devenin suratına yine yetişemez o boyla... CR7 hadisesinde ise toplu oyuncu uzun kalmış biraz; iki darbede bulmuş burnunu adamın :)

varol döken dedi ki...

öncelikle geçmiş olsun...

ama bu darbeyle futbolcunun burnunun kırılması bir garip olmuş...

iki pozisyonda da kırmızı kart yok... ben videoyu izlemeden ronaldo çaktırmadan çaktı zannediyordum... bir kere eli yumruk halinde değil ronaldo'nun... rakibi sakatlamaya tenezzül etmediği, sadece biraz kızgın ve haklı bir şekilde ondan kurtulmaya çalıştığı görülüyor... messi'de hemen hemen aynı şekilde ama orada rakibi daha bir yapışmış, yani messi dönse çaksa kırmızıyı yer ama kimse haksızsın demez...

valla istediğimiz kadar assak da kessek de bireysel olarak bence ronaldo messi'den iyi... bunu da blog karışsın diye yazıyorum, bak alenen yazıyorum... zaten bireysel olarak ne demek onu bile bilmiyorum...

CaRtMaNtR dedi ki...

Valiente ile Messi'nin arasında La Masia'dan kalma bir husumet olabilir. Valiente'de Barça altyapısı ürünü diye biliyorum ben :)

Ayrıca bazen yıldız oyuncuların rakiplerin üzerine oynaması sonucunda çıldırması yada şiddete başvurması hoş olmasada anlaşılabilir bir şey bence.

berserk dedi ki...

ronaldo nun pozisyonunda kötü yere kötü bir darbe gelmiş, dirsek burnuna oturmuş adamın, maç içinde olan itişme kakışmalardan birisi.

messi ye ise yapışmış adam formasından. sırtına binecek nerdeyse.