28 Şubat 2010 Pazar

HASRET KALDIĞIM FORMA

Honduras maçında milli takımın giyeceği forma. Nihayet diyorum nihayet şu kırmızı yatay şerit ve içinde ayyıldız! Budur bizim formamız başkasına gerek yok.

11 yorum:

wolky dedi ki...

hade gözün aydın ALi Abi =)

GÜRAY İŞDAŞ dedi ki...

Kesinlikle haklısınız.Satışa çıkmışsa hemen gidip alacağım ve ne ilginçtir ki yaşım 39.İlk defa bir milli formam olacak.Bu Hatanın bütün yükü benim değildir sanırım?:)

kkskblog dedi ki...

bence sol üste de tff amblemi iyi giderdi. boş kalmış sanki. ama süper forma. Kırmızı şort beyaz tozlukla hayal bile edemiyorum :)

Heisenberg dedi ki...

Aynen öyle Penne. Ben bu formayı Euro 2008 için bekliyordum. O zaman Turkuaz denen anlamsız bir forma ürettiler. Ama şimdi bu formayla affettirdiler kendilerini. Türk Ulusal Futbol Takımı'nın forması budur!

Bu formanın takımını beyaz şort ve kırmızı çorap olarak biliyorum ben. Eski fotoğraflara ulaşamadım internette.

TA dedi ki...

bunun kırmızıda güzel olurdu. varmıdır? birde numara sağ üstteymiş.buda iyi değil.sağ üstte tff amblemi olması gerekmez mi?numara şeritin altında olabilirdi.

Unknown dedi ki...

Eksiklik çok..
Şerit daha yukarda olabilirdi..Alta gelecek rakam daha dizaylı dururlu..TFF amblemi şart..Tüm dünya ülkelerinde nerdeyse federasyon amblemi var..

kuzen larry dedi ki...

yahu nostalji uğruna herkes aklını yitirmiş sanırım :) bu dizayn evet gerçekten bir klasiktir ama bu onun ne kadar kötü bir tasarım olduğu gerçeğini görmemizi engellememeli bence. peru nun forması ne kadar güzelse bu da o kadar güzel olmuş. turkuaz forma müthiş bir fikirdi bence. m. demirkol radikal futbolda ortaya attığından beri bayılmıştım bu fikre ama o da maalesef ülkenin bazı hassasiyeterinin tavan yaptığı bir döneme denk geldi ve yanlış anlaşıldı.

cisco dedi ki...

bunun formanin son hali olugunu sanmiyorum. one ortaya numara koyuluyor milli formalarda. ya seridin yeri degisir, ya ay yildizin yerine numara koyulur.

ha bence formanin onune numara fazlasiyla gereksiz boyle gayet guzel, o ayri.

Murat1905 dedi ki...

Forma önü numara için The Prisoner'dan alıntı: I'm not a number I'm a free man :D

Bu formanın kırmızı ağırlıklı olanını daha çok seviyorum, bunun dışında beyaz fon yerine turkuazın olduğu 3.bir forma da fena olmaz gibime geliyor.

Dung Beetle dedi ki...

Bende insanlar niye bu kadar hasta bu formaya anlamiyorum.
Yani kirmizi serit ortasi beyaz ayyildiz bizim olayimizda bundan yola cikilarak bir seyler yapilinabilirdi. illa al aynisini koy olmak zorunda miydi?

Adsız dedi ki...

farklı bir bakış açısından yaklaşacak olursam:

Nike formaları hiç bir zaman beğenemedim, en azından milli takım için yaptıklarını. Kalıp olarak, kesim olarak kesinlikle forma gibi durmuyor, daha ziyade pijama, gömlek içine giyilecek atlet gibi duruyorlar. Bu vücuda oturma, futbolcunun performansını arttırmak veya rahatlığını sağlamak için olabilir ama zaten öylese başka kesimlerle de aynısı yapılabilir, bkz. ispanya milli takım forması, jilet gibi forma.

Görsel tasarım açısından gelirsek, ben beyaz üzerine yatay kırmızı şeridi çok seviyorum. Sadece çizgi daha yukarıda olabilirmiş veya daha farklı birşey denenebilirmiş.

Gönül isterdi ki daha grafik, daha tasarımı üzerine çalışılmış formalar olsun. Mesela eski Alman ve Hollanda milli takım formaları. kesim olarak hatalı olsalar da tasarım olarak eminim pek çok kişiyi mest etmiştir vaktinde.

bahsettiğim formalar: http://www.ajax-usa.com/history/fifteen-years/f1988/assets/jun88-vanbasten.jpg

daha iyi bir fotoğraf bulamadım malesef.