13 Ocak 2009 Salı

ALL STAR FOR HOPE


Manchester United'ın Fransız futbolcusu Mikael Silvestre aslen Guadeloupe'ludur. Babası Güney Amerika'nın kuzeyinde bulunan bu Fransız sömürgesinden gelmiştir. O da birçok Afrikalı ve Güney Amerikalı futbolcu gibi fakirlikten, çaresizlikten buralara gelmiştir. Silvestre de geçmişini unutmayan futbolcuların başında geliyor. Fransız futbolcunun "Umut Okulları" adında bir vakfı bulunuyor. Vakıf'ın amacı Nijerya'da, Gine'de, Laos'ta, Burkina Faso'da, Burundi'de, Kongo ve Arjantin'de okullar yaparak binlerce yoksul çocuğun okumasını sağlamak. Bu anlamda 13-14 Haziran 2009 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri'nde bir yardım organizasyonu düzenlenecek. New York City'deki Giants Stadyumu'nda New York Red Bulls takımıyla Silvestre'nin arkadaşları karşı karşıya gelecek. Takımda kimler yokki, Cristiano Ronaldo, Thierry Henry, Nicolas Anelka, Didier Drogba, Claude Makalele, Ryan Giggs, Adebayor, Frank Lampard, Patrick Vieira, William Gallas, Dabo, Almunia, Clichy ve Sagna. Organizasyondan 1.000.000 dolar gelir bekleniyormuş. Katılacak futbolculara bakılırsa sanırım bu zamana kadarki en büyük yardım amaçlı organizasyon olacak.

2 yorum:

selaminko dedi ki...

bizim futbolcularımız neden böyle organizasyonlar düzenlemez ki? hep yabancılardan bunları görmekten bıktım biraz da bizimkiler yapsın. Ülkemizde fakir bir sürü insan var. Bir sürü sorun var. Biraz da bu tarz eylemler yapsınlar. Emre Aşık gibi olsunlar artık. Ülkemizde değişik şehirlerde boş bulunan zamanlarda maçlar yapılabilir.Böylelikle bizler gibi süper lig hasreti çeken şehirdeki futbolseverlerde onları görme şansına sahip olur. Kimse vakit yok demesin. Yazıda ismi geçen adamların nasıl vakti var?

Adsız dedi ki...

Organizator eksikligi.Bireyler arasindaki guvensizlik gibi etkenler boyle olusumlari engelleyebiliyor.
1970 ortalarinda Adana'da profesyonel takim futbolcularimiz toplumun bir parcasiydi.
Zaman zaman gelirler mahalle takimlarimizin kadrolarinda da yer alirlardi.
Degisen zaman icerisinde futbolcular toplumdan uzaklasti yada uzaklastirildi.

Degisik sehirlerde,bos bulunan zamanlarda maclarin organize edilmesi icin gerekli kosullar vardir,oncelikle planlama kosulu vardir.Bu planlamayi kim yapacaktir?
Futbolcular hic olmazsa konaklama ve ulasim giderlerinin karsilanmasini isteyecektir.Bu organizasyonun basarili olmasi icin ;organizasyon gelirlerinin , giderlerinden fazla olmasi gerekiyor.
Insanlarimizin,yerel basinimizin mevcut dusunce yapisiyla boyle bir organizasyonu gerceklestirmeye calisanlar, gelir saglamak yerine zarar ederler.
Soyle anlatayim.Liverpool'da boyle bir organizasyon yapacagimi soyledigimde yerel basin tum imkanlarini kullanir,bazilari finansal katki bile saglar.

Bunu yasadigin yere uygula lutfen...Kanal a,Cukurova tv,Akdeniz tv ,Ekspres gazetesi,5 Ocak gazetesi vb sana ne gibi katkilar sunabilir?
Koskoca bir hic.
Sana yardimci olmasi gerekenlerin bir numarali ayak bagi olduguna sahit olursun.
Denedim,yasadim,gordum,biliyorum.