15 Ocak 2009 Perşembe

FEDAKAR NEWCASTLE TARAFTARI


Fenerbahçe 19 Ekim 2006'da Uefa Kupası 2. tur 1. maçında deplasmanda Newcastle'a Sibierski'nin golüyle 1-0 mağlup olmuştu. Bu kare Kebabman'den, o maçın öncesinde çekmiş. İngiltere'de stadına en fazla bayan taraftar çeken takımların başında geliyor Newcastle. Kebabman bununla ilgili bakın ne diyor; "Ömrümde gittiğim maçlarda en çok bayanı bu maçta görmüştüm. Bayanlar sanki sinemaya, tiyatroya gidercesine süslenmişler giyinmişler, kocalarının, erkek arkadaşlarının kollarına girmişler akın akın stada geliyorlardi. Bir daha dünyaya gelirsem evleneceğim hatun Newcastle'dan olmalı dediğim gündür o gün.:-)"

Evet gerçekten de Newcastle taraftarının asla pes etmeyen, takımlarını desteklemekten kolay kolay vazgeçmeyen bir özelliği var. Virgin Money firmasının 2007'de yaptığı araştırma Newcastle taraftarlarının en fedakar taraftar olduğunu gösteriyor. Araştırma, aileleriyle evde vakit geçirmekten tutun da aklınıza gelen en mutlu zamanlarına kadar Magpies'in hayatlarındaki en güzel anlarından vazgeçerek takımlarının maçlarına gitmeyi tercih ettiğini gösteriyor. Newcastle için en çok neyden vazgeçersiniz sorusuna verilen en çok yanıt sırasıyla şöyle; "1- Uykumdan, 2- Yemek, oksijen ve özgürlüğümden 3- Bir yıllık Köri'den 4- İşimden 5- Tüm tatillerimden Noel de dahil"

Yine Co-operative Financial Services şirketinin 2004'te yaptığı araştırma deplasman maçları için en çok km kateden taraftarın Newcastle'da olduğunu ortaya koyuyor. Bir Magpies taraftarı takımının tüm deplasman maçları için yaklaşık 13.000 km (bu dünyanın etrafında bir kere dönmeye bedel) yol katediyor. Bu onların takımları için diğer Premier Lig takımlarından daha fazla para ödedikleri anlamına da geliyor.

Bu kare de yine Newcastle-Fenerbahçe maçından. Bir Adıyaman'lı kardeşimiz Newcastle taraftarının giyim tarzına yeni bir akım getirmek isterken.

4 yorum:

pclion dedi ki...

Bizim Salih de Newcastle'a sempati duyar İngiltere'de, sorayım ona bunu bi' :) Olmadı maça falan gideriz...

H;M dedi ki...

bu durum o meşhur KOP grubunun pabucu ve karizmasınında dama atılmış olması demektir..

ERKUT dedi ki...

Beşiktaş taraftarınıda en fedakar taraftar listesine Newcastle taraftarınınardına eklemek gerek.Dile kolay 13 yılda 1 şampiyonluğa, daha önemlisi Demiörene rağmen hala tribünlerdeler.

Adsız dedi ki...

Bu durum KOP'un pabucunun dama atilmasina sebep olmaz.Cunku KOP hala takima alinan oyuncusunu SCOUSER yapmayi basariyor ama MAGPIES'lar takimlarina gelen oyunculari GEORDIEN yapmayi basaramiyor.
Newcastle takim ruhunu bulamiyor.
Birde Liverpool taraftarina neler yaparsin diye sormak gerekir.Bir finale gitmek icin arabasini,ev esyalarini satmaktan geri kalmayacaktir..Iclerinden bazilari kose basindaki bakkali bile soyacaktir :-)
2 takimin Anfield'teki maclari cok eglenceli geciyor.Tribun acisindan cok neseli oluyor...Karsilikli kahkahalar atiliyor...Bizim Saz ustadlarinin atismalari gibi bunlarda karsilikli, o anda cabuk dusunme ve karsilik verme yetenegi ile digerinin soylediginin altinda kalmamaya calisiyor.
Birbirlerini sevmezler ama mac sonunda da stadtan ayrilmak icin polis ekibine ihtiyac da duymazlar.

Turkiye'de taraftar fedakarligi tartismasi yapilirsa ,taraftar bagliligi ve fedakarligi acisindan Adana Demirspor taraftarlari incelendiginde baska arastirma yapilmaya gerek olmayacagi gorusundeyim..

14 senedir super lige cikilamadi.Yasanabilecek tum rezaletler yasandi ve yasaniyor.Yine de 2.lig B kategorisinde ortalama 8 bin kisiye oynuyoruz.Herseye ragmen...