25 Ocak 2009 Pazar

ÜMİT Mİ YALAN SÖYLÜYOR YARDIMCI HAKEM Mİ?


Ümit Karan gördüğü kırmızı kartın ardından küfür etmediğini söylüyor. Yunus Yıldırım'ın yardımcısı ise "Ümit küfür ettiği için kırmızı kart gördü" diyor. Pozisyonun tekrarını birçok kez izledim ama Ümit Karan'ın su birikintisine attığı tekmenin ardından ağzından çıkan kelimenin ne olduğunu bir türlü anlayamadım! İki doğru olmayacağına göre taraflardan birinin yalan söylediği açık. Galatasaray'ın yenilmesindeki 1 numaralı etkendir Ümit'in kırmızı kart görmesi. Eğer gerçekten küfür etmediyse çok haksız bir kırmızı kart olmuş çünkü su birikintisine vurmasının hakeme yönelik bir tepki olmadığına inanıyorum. Biz ne kadar yapmayalım etmeyelim desek de bu hakemleri konuşmaktan vazgeçemeyeceğiz galiba!

8 yorum:

Mucoid dedi ki...

yardımcı hakem yalancı bence..

maç zamanı hakeme üstünün battığını ima ediyordu, şimdi küfür etti diyor..

Sencer Yücel dedi ki...

kimin haklı olduğu konusunda yorum yapmıycam, zira emin olamadım ben de. ama basın toplantısında ümit futbol hayatı boyunca hiçkimseye küfür etmediğini söylemiş. haklı olabileceği konuda bile inandırıcılığını azaltıyor bence bu.

Yağız Gönüler dedi ki...

ümit çok ağır tepki vermedi hakeme. insan psikolojisinden yararlanarak kendisini suçlu olarak görüyorum.

bilog dedi ki...

Ağzından gayet anlaşılıyor:

"Çok ayıp"

Bunu dedikten sonra yan hakem bayrağını kaldırıyor. Orta hakemi çağırıyor.

Bu arada bir şey söyledi mi bilmiyorum, bir ara yardımcı hakeme dönüyor orta hakem gelmeden önce. Sanırım burada "ne oldu niye çağırıyorsun?" tarzı şeyler söylemiştir. Orta hakem gelirken "senin ananı bacını ..." diyecek hali yok ya.

Adsız dedi ki...

Bir Galatasaraylı olarak, Ümit'in o eylemi kasıtlı yaptığına inanıyorum. Önce Baktı bir şöyle ve eylem. Sonraki tavırlarıda zaten suçlu birinin davranışı gibi. Olay yerinden ayrılamadı. Galatsaray ne zaman ihtiyaç duysa zaten beklentileri boşa çıkarıyor. (Birde Sabri yakışmıyor çenesi yüzünden.)

Kapali Ust dedi ki...

Yunus Yıldırım'ın maçtan sonra "ben yardımcıma inanmak zorundayım sözü" bir nevi itiraftır. Yalancının kim olduğu görüntülerden de anlaşılıyor. Antalyada doldurulan hakemler aldıkları gazın etkisiyle zaten maç boyu gerekli gereksiz her şeye itiraz eden Ümit Karan'ı kurban olarak seçtiler. Kaybedilen sadece 3 puan, kazanılan 3 puanın çok ötsinde bunu da zaman gösterecek.

aksilaz dedi ki...

@kapalı ust
cok guzel acıklamıssın.bende senın fıkrındeyım.ancak sabri ve ümit biraz çene kapatıp ayak konusturmalılar.özellikle ümit'in buna daha cok ıhıtıyacı var.hayatım boyunca küfür etmedim demesi ise abes kaçıyor.

Sir Douglas McGiven dedi ki...

bizim 4 kişi özetleri izlerken hem fikir olduğumuz da ümit'in net bir şekilde "sokayım!" dediğidir.

dudak okuma uzmanları bir açıklama getirebilir ama ümit'in sabıkalarına bakacak olursak onun yalan söyleme ihtimali fazla. kaldı ki görüntüler varken hakemin de yalan söyleme ihtiyacı duyması da mantıksız olurdu.

ümit'in yalan söyleme sebebi var. takımını 10 kişi bırakıyorsun, takımın kaybediyor ve ceza alman yüksek ihtimal.

yalan söylerse mağdur kahraman olabilir, takımı hakemlere "yanlış kart" üzerinden caz yapabilir, en güzeli de kendini kurtarabilir.

hakemin ne gibi bir çıkarı olabilir? aziz yıldırım mı yoksa demirören mi para verdi hakeme? belki de sivasspor başkanı para vermiştir kadrosu alex kadar bile değer etmediği hâlde...