28 Ocak 2009 Çarşamba

MODERN FUTBOLDAKİ EN KÖTÜ 10 ŞEY


The Times modern futboldaki en kötü 50 şeyi yazmış. Aslında 500'de olabileceğini belirtmişler ama bu sayıyı 50 ile sınırlamışlar. Ben de ilk 10'u aktarayım.

1- Televizyon: Futbolu yiyen canavar.

2- Premier Lig:
1992'de Futbol Ligi kaldırılıp yerine Premier Lig kurulunca neler değişti? Herşey. 1. lig şampiyonluğuna ulaştığınızda İngiltere'nin en iyi takımı oluyordunuz. Premier Lig'i kazandığınızda ise bir bakmışsınız 500.000 paund borcunuz var. Turkcell Süper Lig'de de böyle.

3- Şampiyonlar Ligi: 1992'de Şampiyon Kulüpler Kupası'ndan Şampiyonlar Ligi'ne geçilince neler değişti? Herşey. Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazandığınızda Avrupa'nın en büyük takımı oluyordunuz. Şampiyonlar Ligi'ni kazandığınızda ise bir bakıyorsunuz 700.000 paund borcunuz var.

4- Yeni Stadyum: Bunda aynı fikirde değilim. Türkiye'de yeni statların olması daha iyi.

5- Rotasyon: Bir bilet için 50 paund ödüyorsunuz. 10 paund da bira ve sosisliye. Sonra bir bakıyorsunuz sahada yıldız yerine bir sürü yeni genç top peşinde koşuyor. Teşekkürler Arsene, teşekkürler Rafa, teşekkürler Alex.

6- Radyo programlarındaki telefon bağlantıları
7- Yeni Wembley Stadı
8- Kulüplerin satın alınması
9- FA Cup
10- Golün ardından çalınan şarkılar


46. sıradaki Otobiyografilerle ilgili yaptıkları yorum da harika. "Her futbolcunun hayatı ya onlar istediği ya da menajerleri tavsiye ettği için kitap haline dönüştürülüyor. 200 sayfalık gaflarla dolu ve gerçek kitap okuyucularının ilgisini çekmeyen nesneler. Wayne Rooney şu ana kadar 2 kitap yazdı. Hayatı boyunca okuduklarından 1 fazla."

*Ben de bir liste yapacağım ama çok ağır olacak o yüzden yapmıyorum çünkü listenin üst sıralarında medyadan birşeyler olacak.

6 yorum:

adozzi21 dedi ki...

8.maddeye kesinlikle katılıyorum..belki de 1.sırada olmalıymış..

Rooney konusu ise çok komikmiş gerçekten :D

aşkın dedi ki...

Ben de naçizane ekleyeyim:
1)Hücuma katılan bekler (Hiç kimse iki işi aynı anda iyi bir şekilde yapamaz)
2)Lampard - Gerrard gibiler (Defansif ortasaha ayrıdır, ofansif ortasaha ayrıdır.İkisini tek adama yükleyemezsiniz.Defansif ortasaha topla oynamayı bilsin, ofansif ortasaha mümkün olduğunca pres yapsın yeter)
3)Tek forvet (tek istisna Drogba)
4)İrikıyım defans oyuncuları (Defans sezgi ve atik olma işidir, irikıyım olmak yalnızca fazladan bir artı olur, sırf irikiyım diye rağbet edilenler Senderos ve Edu Dracena olarak geri döner)
5)Teknik direktörlere sigara yasağı
6)Limitsiz borçlanma
7)Futbolcuların magazin objesi olmaları (Şarkıcı veya artist olmadıktan sonra neyin magazini?)
8)Her maç sonunda yapılan röportajlar (Bir futbolcunun her maçtan sonra söyleyebilecek farklı ne sözü olabilir?)
9)16'dan fazla takımlı ligler (Daha az para, daha az kazanç ama daha sağlıklı - sakatlıksız bir futbol hayatı ve taraftara - oyuncuya daha çok yaşamsal aktivite ve hobi şansı)
10) Maldonado (İsterse dünyanın en kötü liginden gelmiş olsun, bu nedir ya? Nasıl futbolcusun?)

omega dedi ki...

43. Statistics

American obsession that is gradually weaving itself into the fabric of our national game. Do you care how many assists Wayne Rooney has this season? Do you care how many passes Steve Gerrard has completed in the final third? Do you care if Gareth Barry’s tackle win ratio has dropped off since Christmas? Thought not. There’s only one stat that matters. The score.


Bu da çok iyiymiş...

http://soyunmaodasikoridorlari.blogspot.com/

Protanopia dedi ki...

Çoğu maddenin neden kötü olduğunu bile anlamadım. saçma bi liste bence.

o değil de 500.000 ve 700.000 lik borçlar nedir acaba?

kutay dedi ki...

10 numaraya kesın katılıyorum, hatta bız de devre arasında çalınan sarkılar da eklenır buna..

takımın yenık durumda soyunma odasına gırıyor orada demet akalın "bebekte 3-5 tur atarım" dıyor..

rotasyona ise hıc katılmıyorum. istenildiği kadar verilsin taraftarsan gıdıp o cocukları da izleyeceksın. onlar da o kulubun formasını gıyen emek veren topçular. rotasyon yerıne artan bılet fıyatları veya tıyatro salonuna donusen stadyumlar dense daha yerınde olurdu..

Sinan Kolat dedi ki...

8 numara 1 olabilir diyecekken adozzi21 pat diye yapistirmis zaten, kesinlikle katiliyorum.
Ayrica Sampiyonlar Ligini kazanacaksam 700 bin paund borcu opup de alnima koyarim, daha nolsun. Iki forma cikaririm, kombineleri zamlarim, 10 katini da cikaririm.