26 Ocak 2009 Pazartesi

SIKICI YENİLMEZLER


Marca'dan güzel manşet. Herşeyi ifade ediyor. Sıkıcı bir futbol ortaya koydular Deportivo karşısında. Biraz Robben zorluyor oyun kalitesinin sınırını Madrid'de. Onun dışındakiler sıradan bir takımın oyuncuları gibi. Tabii kaptan Raul'u es geçmeyelim. O'nun golüyle 1-0 kazandı Real Madrid. 306 gole ulaştı Madrid formasıyla. Kulüp rekoru Di Stefano'da 307 golle. Ligde ise Raul'un 213, Di Stafano'nun 216 golü var.

6 yorum:

Alfredo dedi ki...

es.wikipedia.org da di stefano'nun Madrid formasıyla 510 maçta 418 golü olduğu yazıyor.Doğrusu nedir?
bende anlayamadım :S

PENNEARABIATA dedi ki...

ben rastlamadım öyle bir bilgiye dediğiniz sayfada. Orda da yıl yıl dökümünü vermiş ve ligde 216 golü olduğu anlaşılıyor

giggle loop dedi ki...

Real Madrid üst düzey oyunculara sahip ama hiç biri süper yıldız değil. Heralde futbol tarihi boyunca yapılan en iyi 11'lerde Real'den sürekli enaz 2-3 oyuncu alınıyordur Hele son 15 yıldır ve galcticos zamanında. Şimdi de 2 tane alırım ben en iyi 11'ime ama Casillas ve Sergio Ramos.Ama maç kazandracak hücum oyuncusu alamıyorum.Kaka,Ronaldo aklıma ilk gelen yakışacak oyuncular.Mesela 5 sene önce olsa Totti'yi çok yakıştırırdım. Hollandalılar iyi hoş kaliteli oyuncular ama hiçbiri en iyi 5-10 oyuncu arasında değil. Hiç sevmem ama Drogba bile çok şey katar bu takıma.

Alfredo dedi ki...

http://es.wikipedia.org/wiki/Alfredo_Di_Stefano

record (goles) yazan bölümde

Alfredo dedi ki...

hocam bide şu yazıya göz at;

http://www.tumgazeteler.com/?a=1255882

Erdal Şafak şöyle demiş;

"Dile kolay; Santiago Bernabeu`ye adım attığı 27 Eylül 1953`ten itibaren 11 yıl boyunca Real Madrid formasıyla ağları 518 maçta 418 kez havalandırdı"

amacım seni yazdıklarını kötülemek filan değil yanlış anlaşılmasın.doğruyu arayan bi futbol dilencisiyim ben...

PENNEARABIATA dedi ki...

bence İspanyollar mesela Marca, Erdal Şafak'tan daha iyi biliyor olsa gerek. Buraya bakabilirsin.

http://www.marca.com/2009/01/26/futbol/equipos/real_madrid/1232925701.html

ayrıca es.wikipedia.org'da record'un üstündeki ispanyolca yazıda attığı toplam 712 golün 202'sini resmi olmayan maçlarda attığı belirtiliyor. Ki biraz daha üst taraftaki "Trayectoria como Jugador" isimli grafikte real madrid gollerini topladığında da ligde attığı gol sayısının 216 olduğunu göreceksin.