29 Ocak 2009 Perşembe

VOODOO BÜYÜSÜ


Meksika milli takımı 2010 Dünya Kupası elemelerinde 4. tur grubunda komşusu Amerika Birleşik Devletleri ile 11 Şubat'ta karşılaşacak. Meksikalılar saha içinde olduğu kadar saha dışında da bu önemli maça hazırlanıyor. Meksika'nın ünlü büyücüleri toplanıp ABD'li oyunculara Voodoo büyüsü yapacakmış. Bir ara Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kale arkalarında da tavuk bacağı bulmuşlardı. Var mı futbolda aklınıza gelen büyü olayı?

3 yorum:

mustafa taha dedi ki...

Yalnız bu afişin hikayesi farklı. Ülkenin en çok satan gazetesi Record, 10 bin adet ABD forması giyen Vodoo bebeğini RadioShack dükkanlarında satışa sunmuş. Gazetenin Promosyondan sorumlu yöneticisi "bu bir oyuncak" demiş. Bu 10 bin vodoo'ya ilgi olursa kampanyanın devam edeceği de belirtilmiş...

Flying Dutchman dedi ki...

Mali'de düzenlenen 2002 Afrika Kupası yarı finalinde ev sahibi Mali daha sonra turnuvanın şampiyonu olacak Kamerun ile karşılaşıyor. Kamerun takımı sahaya çıkıyor. Aynı anda kaleci Thomas Nkono polisler tarafından tartan pistine yatırılarak kelepçeleniyor. Olaya engel olmak isteyen Kamerun'un Alman hocası Winfried Schafer ve yardımcısı da aynı kaderi paylaşıyor. Ardından polis kuvvetleri sahaya gierek Nkono'nun sahaya çıkarken çimlere bıraktığı bazı eşyaları sahadan çıkartıyorlar. Daha sonra bu eşyaların Kamerun'un finale çıkabilmesi için Nkono'nun "kara büyü" olarak kullandığı eşyalar olduğu açıklaması yapılıyor. Ama bu iddialar doğrulanmıyor. Maç sonrası Mali Devlet Başkanı Alpha Omar Konare Kamerun takımından özür diliyor ama Nkono'nun öfkeyi dindirmiyor bu. Kamerun daha sonra finalde Senegal'i penaltılarla mağlup edip şampiyon oluyor.


ayrıca coulibaly'nin de Türkiye'de oynarken her maç öncesi kale direklerinin dibine işediği söylenirdi...

PENNEARABIATA dedi ki...

2006 dünya kupasında da turnuva öncesi afrikalı büyücülerin statları dolaşarak afrika takımlarından birinin kazanması için büyüler yaptıklarını hatırlıyorum.