27 Mart 2009 Cuma

KİTAP AŞIĞI WASHINGTON

Futbolcuların bilinmedik yönlerini öğrenmeye bayılıyorum. Fenerbahçe'nin en sevdiğim futbolcularından biriydi Washington. Yaşadığı kalp probleminin ardından doktorlar bir daha top oynayamaz demiş ve Fenerbahçe ile sözleşmesinin feshedilmesinden 1 yıl sonra Atletico Paranaense formasıyla sahalara dönmüş, attığı 34 golle gol kralı olarak doktorlara da güzel bir cevap vermişti. Ardından Japonya macerasının sonrasında tekrar Brezilya'ya döndü ve şu anda Sao Paulo'nun formasını giyiyor.

Washington'un bilmediğimiz yönü ise, bir kitap dükkanı olması. Washington "Kalp problemim olduğu dönemde kendimi çok dinledim ve çevremle ilgilendim. Caixas do Sul'da neyin eksik olduğunu düşündüm ve güzel bir kitapçıya ihtiyacı olduğunu farkettim. Böylece bu kitap dükkanını açtım" diyor.

En sevdiği kitaplar; Khaled Hosseini'nin "Uçurtma Avcısı", Dan Brown'un "Da Vinci Şifresi", Nelson Mota'nın "Tim Maia'nın Sesi ve Öfkesi" ve David Porter'ın "Michael Jordan'ın Biyografisi"

Biyografileri okumayı çok sevdiğini söylüyor Washington; "insanların neler yaşadıklarını, nelerle mücadele ettiklerini ve sonunda nereye vardıklarını okumak bana keyif veriyor" diyor. Önümüzdeki yıllarda kendi otobiyografisini de yazmayı düşünüyormuş. Saha içinde ve dışında neler yaşadıklarını ayrıntılı bir şekilde insanlarla paylaşacağını söylüyor. Kalp krizi yaşadığı dönemi anlatır ve o dönemde Fenerbahçe kulübü yöneticileri ile arasında neler yaşandığını, neler konuşulduğunu anlatırsa ayrıca bizi de mutlu eder.

*Nelson Mota'nın kitabının ismini yanlış çevirmiş olabilirim. Kitabın Türkçe çevirisi var mı diye araştırdım ama bulamadım.

2 yorum:

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

Fenerbahçe'ye son derece faydalı olan bir futbolcuydu lakin çok zamansız kaybedildi.

selaminko dedi ki...

abi konuyla alakası yok ama dün gece rüyamda seni gördüm. yağmur altında yayın yapıyordun. abi üşüteceksin al su montu giy dedim. kahverengi bir mont verdim. hayırlısı :)