24 Mart 2009 Salı

VICENTE DEL BOSQUE

İspanya milli takımının kadrosunu açıkladığımda farklı yerlerden birçok tepki aldım. Kimileri benim için çok cesur kimileri ise çok ödlek dedi. Ama ben ne cesurum ne de ödlek! Guiza'yı Raul'a tercih ettim çünkü Guiza, Torres ve Llorente gibi şu an formda olan golcüleri tamamlayabilen bir futbolcu.

Del Bosque'nin dün bir İspanyol televizyonundaki açıklamaları. "Tamamlayabilen" derken acaba "zaten Guiza'yı ya da Raul'u ilk 11'de oynatmayacaktım. Raul bu durumu kabullenmeyebilirdi ama Guiza sesini pek çıkartmaz. O yüzden takımda huzur kaçmasın diye aldım" mı demek istiyor acaba?

1 yorum:

roland deschain of gilead dedi ki...

her takımın iyi yedeğe ihtiyacı vardır. iyi golcü olmayabilir ama avrupa şampiyonasında sürekli yedek kulübesinde başladı maçlara...maçların devre araları, antremanlar ve kamplarda arkadaşlarıyla ilişkileri çok önemlidir bir oyuncunun yedek kulübesinde oturabilmesi için.

raul bu sebeple tercih edilmemiş olabilir.

ayrıca aragones in en büyük damgasıydı ispanya milli takımından raul u kesmek. raul geri alınsa takıma, takım aynı oyun planına devam etse bile maç kaybedilirse del bosque aragones'in işleyen sistemini bozmuş gibi olacak ve bu riski almak istemiyor da olabilir...