11 Haziran 2009 Perşembe

CRISTIANO RONALDO REAL MADRID'DE

İspanya'nın hatta bana göre Avrupa'nın 1 numaralı spor gazetesi olan Marca bugünkü sayısında Ronaldo'nun artık bir Real Madrid futbolcusu olduğunu kapaktan veriyor. Florentino Perez, M.United'ın yönetim kurulu başkanı David Gill ile 96 milyon euro'luk bonservis konusunda anlaşmaya vardı. Bu durumda Portekiz'li, Zidane'nın rekorunu da elinden alıyor. Real Madrid 2001'de Fransız için Juventus'a 72 milyon euro ödemişti.
La Razon gazetesi ise transferi Marca'dan bir adım öteye taşıyor ve iddialı bir şekilde Ronaldo'nun kontratının detaylarını anlatıyor. Gazeteye göre, Ronaldo yıllık 9.5 milyon euro'dan 6 yıllık sözleşme imzalayacak. İmaj haklarının %40'ı Real Madrid'de olacak. Ronaldo'nun menajeri de bonservisin %10'unu yani 9.6 milyon euro'yu cebe indirecek. Piyasada Ahtapot lakabıyla tanınan Jorge Mendes, Ronaldo'yu geçen sene Calderon'a verememişti ama Perez'e satmayı başardı. Mendes de böylece menajerler arasındaki rekoru eline geçirmiş olacak. Ancak Mendes'in 2 yıldır Ronaldo'yu bırakmak istemeyen Ferguson gibi bir adamla uğraştığını, karşısında M.United ve Real Madrid gibi kulüplerin olduğunu, profesyonelce çalıştığını ve işini usulüne uygun yaptığını söylemeden geçmeyelim. Doğru zamanı bekledi, oyuncusunu iyi yönlendirdi ve yönetti. Sen git tatilini yap, dünyayı gez, rahat ol, herşeyi bana bırak dedi. Ronaldo da Aceto'nun belirttiği gibi, Mehmet Topuz misali Titanic Otel'de kalıp, muhabirin etrafında dört dönüp daha hiçbir şey belli olmadan formalarla poz vermedi.
İngiltere'de gömlek değiştirir gibi kız değiştiren, hızlı özel yaşamıyla bilinen Ronaldo için şimdi yeni bir sayfa açılıyor. Jorge Valdano İspanyol devlet televizyonu TVE'de yaptığı açıklamada Ronaldo'yu bir postakartına benzetmiş ve O'nu nasıl taşıyacağımızı iyi biliyoruz demişti. Portekizli'nin özel yaşamı Madrid'lileri kuşkusuz düşündürtüyordur, Valdano da buna gönderme yapıyor. Ada'da, kazanılan maçlardan sonra olduğu gibi kaybedilen maçlardan sonra da futbolcuların gece kulübüne gidip eğlenmeleri normal karşılanır, tabloid basına WAG'ları ile sarhoş görüntüleri yansır ve hayatlarına aynı şekilde devam ederler. Ama İspanya'da özellikle taraftar bu anlamda daha duygusal. Ronaldo'nun İngiltere'de basına yansıyan fotoğraflarının İspanya'da pek hoş karşılanacağını düşünmüyorum. Fiziği, giyimi, konuşması ve hareketleriyle sosyal bir model olan Ronaldo bazı alışkanlıklarını değiştirmek zorunda. Sosyolog arkadaşlar var(!) bu blogu okuyan, onlar daha doğru yaklaşımlar getirir diye düşünüyorum...

18 yorum:

K. A. dedi ki...

bu adama o kadar para verirlerse başka nasıl transfer yapacaklar? david villa'yı almışlardı 2 gün önce bugün öyle bir durumda yok. marca'da ne yapacağanı şaşırdı. el mundo deportivo'da Kap' ın 9 haziran tarihli karikatürü de durumu çok iyi anlatıyor. Madrid'in bu sezon parayla kadro planladığını, Barça'nın ise beyinle planladığını çizmiş.

Ayrıca posttaki kapakta Silva ile ilgili haberde ilginç. Valencia transfer edilemeyeceğini yazmış ve Silva kızmış. Silva hakkında bir haber var mı acaba? Kulübün 650 milyon avro borcu ve Mata, Silva, Villa gibi yıldızları var. Onlar hakkında bir bilgi var mı? Yoksa kongreyi mi bekleyeceğiz?

PENNEARABIATA dedi ki...

çıkartırlar parasını diye düşünüyorum.

K. A. dedi ki...

Ben sadece bu saatten sonra Villa transferi olmaz dersiniz, belki bir haber vardır diye sormuştum. Bir umutla gitmemesini bekliyorum Madrid'e.

PENNEARABIATA dedi ki...

bana da olmayacak gibi geliyor. valdano dün, fiyatının transferi engelleyici olduğunu söylemişti.

siriusjames dedi ki...

Ben transfer ve sonrası hakkında yazmayacağım bir şey ama söyleyeceğim bir iki şey olacak. Ronaldo büyük futbolcudur buna katıldığımı söylemeliyim ilk olarak.

Ama Zidane bir futbolcudan çok daha fazlasıdır. Zizou'nun rekorunu bu adam ele geçirmesin en azından. Kaka kırsaydı keşke rekoru.

Sinan Kolat dedi ki...

Titanic Otel'de formayla poz verdi demişiniz ama altta resimde açık açık mor menekşe ile poz veriyor :) akıllıca, zira transfer olmasa kıvırabileceği bir foto

bu arada ben olsam o kadar para vermezdim bu adama

varol döken dedi ki...

barnebau nun yanına bir stat daha yaptırsınlar, kaka ayrı bir takımla ronaldo ayrı bir takımla çıksın, kim kazanır bilmiyorum ama bir takımda bir lider olur ondan eminim...

96 milyon euro gerçekten korkunç bir rakam, ali sen çıkarır demişsin ama ben emin değilim, ronaldo'nun futbol dışındaki pazarı beckham kadar yüksek değil, seveni kadar nefret edeni de çok, merchandising'ten beklediklerinden düşük olabilir gelirleri, eh bir de takım saha içinde sıçarsa, sen seyreyle cümbüşü:)

armgn dedi ki...

Valdano TVE'ye Ronaldo'nun fiyatının fahiş olduğunu ve ancak makul bir fiyat düzeyinde onunla ilgilenebileceklerini falan söylemiş. Makul fiyat 96 milyon euro Real Madrid için demek ki...

Scorpiusshaula dedi ki...

Manchester'lı olarak bu sabah Manutd.com'a girdikten sonra, takım 80 milyon pound'luk teklifi kabul etmiştir açıklamasını okuduktan sonra nasıl mutlu oldum anlatamam. Umarım anlaşır Madrid'le ve bize 2-3 süperstarlık transfer bütçesi verir bu sayede Ronaldo.

kutay dedi ki...

ben de sosyoloji mezunuyum ahkam kesıyorum hemen..)
ronaldo portekizli olduğu için ispanyada nasıl davranması gerektiğinin farkındadır bence. ramos ile beraber takılır, ona göre bir yol çizer.
ama real madrid kulubu içinde nasıl davranacagını bilemeyecegını düşünüyorum. manudaki gibi tavırlar ömrünü kısaltır onun.
manu'ya alınmasını manulu futbolcular istemişti. şimdi raul-guti-casiilas gibi agır abıler bekliyor onu

Mutu dedi ki...

hepsini geçelim bence, şu hayatta ronaldo'nun menajeri olmak vardı 9.6 milyon euro nedir yahu..

Mutu dedi ki...

@ata
Silva ada yolcusu olabilir yakında..

Ali Ersoy Pembe dedi ki...

@kutay; ramos efendi adamdir bu zibidiyle stadin karsisindaki tekel bufesine bile gitmez.

diger taraftan varol abinin soylediklerine katiliyorum liderlik konusunda. artik manchester o parayla kaleye buffon'u ileriye ribery'i mi alir bilinmez.

mre dedi ki...

Forma, bebek, ıvır zıvır parasıyla çıkmaz doksanaltımilyon.

Ali Ersoy Pembe dedi ki...

@mutu boyle tiplerin menajeri genelde amcaoglusu, biraderi ya da hala kizi filan oluyor yani para donup dolasip sulaleye geri donuyor. bir aksam lizbonda cayirlikta sulale piknigi yapip yerler bunlar.

PENNEARABIATA dedi ki...

arkadaşlar ronaldonun birçok firma ile imaj anlaşmasu var. ve sözleşmesinde imaj haklarının %40'ı real'e ait yazıyor. bundan sonra da daha fazla firma ronaldo ile sponsorluk anlaşması yapacaktır ve real'in kasasına da burdan iyi para gelecek. sadece forma satmakla da alakalı değil, tüm dünyada real'in popülaritesi daha da artıyor. adamlar ingiltereden ispanyaya çekiyorlar şu anda cazibe merkezini. Ve ummadığınız gelir kalemleri var bu kulüplerin unutmayalım bunu da...

PENNEARABIATA dedi ki...

bu arada yarın hengi gazete ya da tv, 96 milyon euro'ya şu kadar araba, şu kadar ev, şu kadar fanila don alınır haberi yapacak merak ediyorum. herşeyi boşverin bu paraya aslantepe şimdiye kadar 78.965. kez bitmiş olurdu.

varol döken dedi ki...

ali parayı çıkarmaktan çok ticaret mantığı bu... sen şimdi 96 milyon euroluk yatırım yapsan 5 sene içinde 300-400 milyon euro kazanmak istersin... bu konuda beckham da olduğu kadar şanslı olmayabilir real, ronaldo'nun marka değeri o kadar etmiyor... beckham sakatlansa bile bir markaydı ama ronaldo göz önünde düşünce beckham kadar ilgi görür mü bilinmez... yoksa elbette çıkaracaktır parayı da yaptığı yatırımın karşılığını alacak mıdır?

açıkçası ben saha içinde de dışında da alamayacağına inanıyorum...