3 Eylül 2009 Perşembe

CHELSEA'YE TRANSFER YASAĞI

Bu çocuk yüzünden Chelsea 1 yıl transfer yapamayacak. Lens kulübü, genç takımlarında oynayan Kakuta'nın Chelsea tarafından aklının çelindiği ve sözleşmesini bırakıp Londra kulübüne katıldığı gerekçesiyle Fifa'ya başvurmuştu. Anladığım kadarıyla Chelsea ve Kakuta, Lens kulübüne olan yükümlülüklerini yerine getirmemiş, yetiştirme bedeli falan ödememiş. Fifa Uyuşmazlıkları Çözümleme Kurulu da Fransız kulübünü haklı bularak Chelsea'yi cezalandırdı. İngiliz ekibi 2010 yılında hem yurtiçinden hem de yurtdışından transfer yapmayacak. 18 yaşındaki forvet de dört ay futboldan men cezası alırken, eski kulübüne de 780 bin euro ödemek zorunda kaldı. Fifa'ya karar için itiraz etme hakları var. Ancak şu an itibariyle gelecek 2 transfer döneminde meydanın Real Madrid'e kalacağını söyleyebiliriz.

6 yorum:

erssre dedi ki...

chelsea'nin transfer yaptığı mı vardı sanki...

non of your business dedi ki...

keşke beşiktaş'a da verseler şöyle bikaç yıl da yasak,altyapıdaki yeteneklerin farkına varsa yönetim.

TA dedi ki...

uygulanmaz. şuna benziyor:.her sene bazı ülkelerin milli takımlarına maçlardan men cezası verilir(bazende takımlara avrupa kupalarına katılmama vs).fifanın istediklerini yapmadıkları için.sonra fifanın istediklerini yaparlar bu ceza alan ülkeler ve ceza kalkar.buda aynen buna benziyor.uygulanamaz ceza.göstermelik.endüstriyel futbolun olduğu yerde butür cezaların gerçek olduğunu uygulanacağını zannetmek safdillik olur.

Pads dedi ki...

@jairzinho
Bu ceza Mexes'in transferi yüzünden Roma'ya uygulandı.

Saygılarımla,

Safdilli

H. İbrahim Andiç dedi ki...

kontratı süren oyuncuyla görüşme yapıp aklını çeldiği için verildi bu ceza. Bosman kuralını biraz değiştirmiş Chelsea. Lens'e yanlış hatırlamıyorsam 180 bin euro ödeyecekler.

Unknown dedi ki...

Para abramovich'in cebinde kaldı desenize.Kriz'den bir nevi kurtuldular :)