1 Eylül 2009 Salı

EDUARDO'YA BEKLENEN CEZA

Ne Eduardo'ymuşsun be 3 gündür blogta seni konuşuyoruz. Uefa verdi en sonunda cezayı. Beklenen gelişme. Arsenal'in 19 sayfalık savunması fayda sağlamadı. Standard Liege ve Olimpiyakos maçlarında oynamayacak. Gözümüz Uefa'nın üzerinde. Böyle kararları destekliyorum. Ama inşallah herkese adil bir şekilde uygulanır. Ülke federasyonları bu konuda daha ciddi bir tutum sergiler mi merak konusu tabii. Liglerde de adam gibi uygulansa bu hafta benim izlediğim maçlar arasında Raul ve Rooney de ceza alması gereken futbolcular arasında yer alırdı. Arsenal'in 3 gün içinde karara itiraz etme hakkı var, daha ne kadar edeceklerse! Böyle uzun uzun raporlar yazmakla olmuyormuş demek ki, bir Ali Şen lazım İngilizlere.

5 yorum:

Beercholic dedi ki...

Bence bu ceza ağır olmuş. Sonuçta Eduardo kırmızı kart yemedi, kasaplık yapmadı, hakeme tükürmedi vs. sadece kendini attı. Kendini attı diye 2 maç ceza verilmesi çok saçma. Kendini ceza sahası içinde yere bırakmak sarı kart. Kırmızı kardın cezası iki maç iken sarı kardın cezası da iki maç olmuş oluyor. Kendiyle çelişiyor fifa. Böyle de düz mantıkla yaklaşırım olaya.

Ayberk dedi ki...

UEFA buyuk risk aldi bence bu karariyla. "Hakemi aldatmaya yonelik hareket" tamamen yoruma acik bir kavramdir. Bu yorum Eduardo'nun pozisyonu icin yapilabilecegi gibi bu hafta Baros'un kendini yere birakmasi icin de yapilabilir, Lugano'nun cift vurusta topa degmedigi halde "ben dokundum" diye hakeme itiraz etmesi icin de yapilabilir. Bu derece yoruma acik bir konuda 2 maclik ciddi bir ceza vermek durumu ilerde arapsacina cevirebilir. Futbola bu derece masa basindan mudahale edilmesi hos degil.

untildie dedi ki...

Arsenal in ve Arsene Wenger in ortak savunması; "Eduardo nun ağır bir sakatlıktan yeni çıkması ve kendini korumaya çalışması" dır. Adama sormazlarmı o zaman, madem kendini bilerek yere atmasına hakem penaltı çaldı o an karara itiraz etseydi olay anında kapansaydı, bu centilmenliğiylede Arsenal bir kez daha gönlümüze girseydi...

beera dedi ki...

Ali abi selamlar.

Ufak bi uyarım olacaktı.

Blog sayfanda sana mail atmaya calıştığımızda habertürkteyken kullandığın mail adresine yönlendiriyor.

Bilgine.

Emre

PENNEARABIATA dedi ki...

@ beera

bnu konuda hiç sıkıntı olmamıştı uzun zamandır. baktığımda hotmail gözüküyor. insanlar da ordan ulaşıyorlar bana. bir daha dene istersen..