12 Ocak 2009 Pazartesi

AND THE WINNER IS...RONALDO

Fifa Dünya'da Yılın Futbolcusu ödülü Zürih'te düzenlenen harika galayla 24 yaşındaki Cristiano Ronaldo'nun oldu. Ronaldo, Figo'dan sonra bunu başaran ilk Portekizli.


Her ne kadar bazen theatral hareketler yapsa da dünyada Cristiano Ronaldo gibi çok az futbolcu maçların sonucuna direkt tesir edebilecek özelliğe sahip. Portekizli futbolcu hıza, güce, hava hakimiyetine, genelde golle sonuçlanan mükemmel bir şut yeteneğine sahip. Şampiyonlar Ligi Finali'nde attığı harika kafa golü de halen gözümün önünde. Manchester United David Beckham'ın ayrılmasının ardından 2003'te transfer etmişti O'nu. Beckham ince pasları ve enerjisiyle M. United için çok önemli bir isim olmuşken Ronaldo ise bir sihirbazdan daha fazla yeteneğe sahip olduğunu göstermeye başladı zamanla.

Giyimine, saçlarına, aksesuarlarına aşırı dikkat eden Portekizli Old Trafford'da geçirdiği yıllarda bayan hayranlarının sayısını kat be kat arttırırken, aşk mektuplarının okunması ve cevaplandırılması için yakın arkadaşlarını bile görevlendirdi. Ablasıyla kendi markasını yaratıp mağazalar zinciri bile açmaya başladı. Ama herşeyden önemlisi futbolu dallandı budaklandı, her yerden meyve vermeye başladı. En verimli mevsimi ise geçen sezondu. M.United formasıyla 42 gol atarken altın ayakkabının sahibi oldu ve George Best'i geçerek M.United formasıyla bir sezonda en fazla gol atan ortasaha futbolcusu ünvanını elde etti. İngiltere Premier Lig'inde ve Şampiyonlar Ligi'nde duble yapıp, FifPro ve Ballon D'or ödüllerini de evine götürdü.


Annesinin hayallerini de gerçekleştirmek için Real Madrid'in teklifini uzun süre düşündü taşındı ancak en sonunda Ferguson'un da ısrarıyla hem Manchester'da kalarak hem de geçtiğimiz günlerde Ferrari'siyle geçirdiği trafik kazasıyla annesini oldukça fazla üzdü. Portekiz milli takımında kulübünün aksine kendisinden beklenenleri veremese de 2008 tam anlamıyla Cristiano Ronaldo'nun yılı oldu.

1 yorum:

Ser dedi ki...

ne kadar antipatik bulsak da, sevmesek de, futbol ruhuna aykiri hareketlerini kinasak da bu ödülü hakettigini itiraf etmek gerek..