15 Ocak 2009 Perşembe

KEBABMAN'DEN FEDERASYONA UYARI


1- Lütfen Milli Takımımızın maç bilet satışlarını, diğer federasyonlar gibi birinci elden yapınız. Bern'de İsviçre ile oynadığımız ekstra play off maçı öncesi İsviçre Federasyonu tarafından Türkiye Futbol Federasyonuna tahsis edilen 57 İsviçre Frank'lık biletlerin çoğunluğu karaborsacılar tarafından 140-200 euro arasında satıldı.

2- Oslo'da İsveç ile yaptıgımız son karşılaşma öncesi milli takım kafilesinin konakladığı otel, Türkiye Futbol Federasyonu ile yaptığı anlaşma sonucu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun isteği üzerine Türk vadandaşlarını otele kabul etmedi. Önceden rezervasyon yapan ve ödemesini yapan Türk vadandaşlarının rezervasyonlarını da iptal etti. Bu yüzden insanlar çok zor durumda kaldılar. Bu ayıplarını benim uçak, Oslo'da araba kiralama, konaklama ve yeme-içme giderlerimin tamamını karşılayarak gidermeye çalıştılar. Ayrıca dünya çapında oteller zincirine sahip bu otel grubu bana yaptıkları ayıba karşılık dünyadaki herhangi bir otellerinde 15 günlük konaklama teklifi sundu.

2008 Fifa Fair Play Ödülü almış bir federayon olarak, karaborsacı ve kendi vadandaşına ırkçılık yapan bir federasyon konumuna gelinmek istenmiyorsa, yukarıda bahsettiğim geçmişte yapılan hataları lütfen yapmayınız. Bilet satışlarını birinci elden yapınız. Konaklama yapılan oteller ile yapılan anlaşmalardaki otele Türk vadandaşı alınmayacaktır maddesini de kaldırınız.

4 yorum:

Ser dedi ki...

Kesinlikle katiliyorum.. Isvicre'ye giden bircok arkadasimdan duydum karaborsa sorununu. Ikinci konu inanilir gibi degil. Herhangi bir otel, burada Turkler kalamaz dese herhalde hakli olarak kiyameti kopaririz.

Madrid'teki Ispanya Turkiye macina gitmek icin ucak biletimi aldim ama mac bileti konusunda endiselerim var. Nerden, nasil, ne zaman alinabilecegi konusunda bilgi sahibi olan benimle iletisime gecsin lutfen.

Adsız dedi ki...

Mac tarihinden onceki 6 haftadan itibaren TFF internet sitesini takip etmeni tavsiye ederim.
Genelde bilgilendirme sunuyorlar.Bazen mac biletlerini satisa sunmadan biletler bitmistir aciklamasi yaptiklari da oldu .Boyle bir durum ile karsilasirsan nerede ,ne zaman sattiklarini sorgula lutfen.

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=302 adresinde TFF Dis Iliskiler Mudurlugu ile irtibata gecmeni tavsiye ederim...Eger bizim federasyonumuzun sana yardimci olmak istemedigi hissine kapilirsan Ispanya Federasyonu ile irtibata gecmeni tavsiye ederim..Genelde mac yapacagimiz ulkelerin federasyonlari daha sicak davraniyorlar,daha cok yardimci oluyorlar.Ornek vermek gerekirse 2003 'de bizim federasyonu Slovakya-Turkiye maci bileti icin aradim,Slovakya federasyonu icin soylemediklerini birakmadilar.Turk seyirci istemiyorlar,bize bilet tahsis etmediler vsr dediler.Slovakya federasyonunu aradigimda ise cok naziktiler,Turk taraftarlara yer ayirdiklarini soylediler.Bilet rezervasyonumu yaptilar,kredi karti ile odeme imkani sundular..Gittigimde biletimi verdiler,gelen Turk taraftarlara hosgeldin paketi de sundular.Bizler icin yaklasik 3 bin kisilik yer ayirmislardi,yaklasik olarakta 2 bin kisiydik.


Umarim federasyonumuz Ispanya maci bilet satislari icin ikincil firmalarla anlasma yapmaz.Yaptiklarinda biletler ucuncul kisi ve gruplara dolayisiyla karaborsaya gidiyor.Federasyonun bazi memurlari da bu ortamdan nemalaniyor!!!


Ispanya ile mac tarihinde is ortagim bedelli askerlik hizmeti icin Turkiye'de olacagindan ben Ispanya'ya gelemiyorum :-(((

Philia Network dedi ki...

sevgili kebabman

Yazdıklarını ilgiyle okuyorum. Haklı olduğun taraflar var. Ama kimseyi hırsızlıkla suçlamaya hakkın yok.

Otellerde türk seyirci konusu; izin verilmiyor nedeni ise şu. Otelde kalan türk seyirci futbolcuyu rahat bırakmıyor. Sen veya arkadaşların bırakıyor olabilirsin. Ama futbolcuları arkadaşları sanan ve sabaha kadar muhabbet etme hakkı gören pek çok insan mevcut. Yaşanan bir olayı anlatayım. Almanya'da oynadığımız bir maç öncesi gecenin bir saatinde kapıya gelip Tuncayı uyandırın yeğenimle tanıştıracağım diyen adamlar otel kapısında güvenliklerle kavga ediyor ve bu hakkı kendisinde görüyor.

Ayrıca Oslo'da Norveç'le oynadık ve ben de oradaydım. O maç Türk taraftarların otelde kalmasına izin verilecek son maçtı bence. Milli Takım kalma anlaşmasını bu şartla yapar ve otel sizin rezervasyonlarınızı aldığı için en başta hata yapmış. Bu hatalarını gidermek için size hediyeler sunmuşlar.

Yurtdışındaki bilet satışları. Adresi doğru göstermişsin TFF Dış ilişkiler müdürlüğü. Telefon numarası da 02122827020.

İsviçre'yle oynadığımız ekstra play-off. Arnavutluk'u yenmemizle diğer maç arasında 20 gün bir süre vardı. İnternetten satış yapma imkanı yoktu. TFF toplu şekilde turizm ajanslarına satış yaptı. Ama yine bireysel başvurulara biletler federasyondan satıldı.

TFF Deloitte ve Başbakanlık tarafından sürekli denetlenen bir kurumdur ve o dediklerini yapmak TFF'de biraz zordur.

Ser dedi ki...

tesekkürler bilgiler icin.. Federasyonla iletisime gecmeye calisacagim.. Umarim sorun cikmaz.