17 Ocak 2009 Cumartesi

MARADONA


"Bu çok aptalca. Size listeyi veriyorlar ama ülkenizin futbolcusunu seçemiyorsunuz. Bu aptalca kuralı kim koydu. Ben ve takım kaptanı Marscherano Messi'nin en iyi oyuncu olduğunu bilerek nasıl Ronaldo'ya oy veririz."

Maradona Fifa Dünya'da Yılın Futbolcusu'na oy verme kurallarından şikayet ediyor. Fifa ile arası zaten bozuk, biraz geçireyim demiş ama saçmalamış.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Saçmalamış demek biraz ağır olur. Bence.

Alfredo dedi ki...

nerede saçmaladığını anlayamadım bende

PENNEARABIATA dedi ki...

Kendi ülkesinin futbolcusuna oy vermesi konusunda. Bence de vermemeli.

PENNEARABIATA dedi ki...

Bir de şöyle bişey var arkadaşlar bu ödül en iyiye değil yılın futbolcusuna veriliyor. En iyi konusunda Maradona ile aynı fikirdeyim. Ancak Ronaldo Messi'ye göre takımıyla daha büyük başarılar yaşadı ve bunlar yaşanırken de başrolü oynadı. Yani Maradona konuşurken bunu gözönünde bulundurmalıydı bence.

Alfredo dedi ki...

Oylama niye yapılıyor o zaman.Direk Ronaldo'ya verselerdi ödülü.Burda saçmalayan sen olmuşsun.Ronaldo'nun ödülü haketmediğini söylemiyorum ama başkalarınında görüşlerine saygı duymakta yarar var.Messi'ye oyveren 678 kişiyi de düşününce...

alperensaylar dedi ki...

ali abiye katılıyorum
messi her ne kadar şu anda maradona ile kıyaslanacak bir yeteneğe sahip olsa da (hatta bence daha iyi) geçen sene ronaldonun senesiydi. aldığı o ödüllerin hepsini haketti bence. ama barca şu tempoyla gider, lig ve şl yi alırsa, şl almasa da olur en azından ligi alsın messi de 2009 u alır diye düşünüyorum.

Anıl dedi ki...

Maradona sonuna kadar haklı olmakla birlikte, her ne kadar Ronaldo'dan zerre haz etmesem ve Messi'nin en iyi olduğuna inancımı korusam da, Cristiano bu sene bu ödülü sonuna dek hak etti. Geçen sezon sergilediği performans insanüstüydü. Fakat bu sezon heveslenmesin... Çünkü 2009 Messi'nin yılı olacak.

PENNEARABIATA dedi ki...

En iyiyi tartismiyoruz zaten kim haketti onu tartisiyoruz! Messi`ye oyverenlere de saygi duyuyorum benim sacmaladigimi düsünenlere de ama Maradona`ya hic katilamayacagim. Maradona bu ödülün kime ve ne sebeple verildigini önce bir algilasin ondan sonra konussun. Sadece Fifa`ya sallamak icin aciklama yapmis. Messi Barcelona`yla bu sene kupa ya da kupalar kazansin ödül onundur. Bunu tartismiyorum zaten. Benim sacmaladigini düsündügüm nokta altini cizerek bir kez daha söylüyorum eurovision sarki yarismasinda da oldugu gibi kendi ülkenin futbolcusuna oy verememenin aptalca oldugunu söylemesi...

Protanopia dedi ki...

Maradona şundan dolayı yanlış düşünmekte:

Herkes kendi ülkesi oyuncusuna oy verme hakkına sahip olursa hakkaten verirler ve gerçek dağılım yapılamamış olur. Kendi ülkesinin oyuncusuna oy verme engellenirse herkes daha objektif davranır haliyle.

Ayrıca Maradona'nın eleştiri cümlesinden de ödülün neye verildiğinin dahi farkında olmadığı görülüyor.

İki mantık hatası birden var yani. Ben de ilk nerede okuyacağım bu mantık hatasını diye iki gündür bekliyordum :)

Ali abi'ye teşekkürler ve selamlar...

pclion dedi ki...

Ben de burda Ali abinin görüşüne daha yakınım. Böyle bir kuralın olması gayet doğaldır, şikayet edilecekse bile bu kadar ağır bir tenkiti gerektirecek bir durum yok ortada.

Bir de işin "en iyi oyuncu" boyutu var. Bu ödül en iyi oyuncudan ziyade 2008 yılında en iyi performans gösteren oyuncusunu ödüllendirmek için yapılıyor. Ayrıca Ronaldo da Messi'den aşağı kalır bir oyuncu değil, bakkalın çırağına verilmiş muamelesi yapılması yanlış...