17 Ocak 2009 Cumartesi

YES MAN DEĞİL FUCK MAN


*Az da olsa spoiler içerir.

Jim Carrey'i son yıllarda alışık olduğumuz üzere yine felsefik komedi türünde bir filmde görüyoruz. Yes Man'in Carrey'nin bu türdeki en zayıf filmlerinden biri olduğunu söyleyebilirim. "The Truman Show" ile zirveye çıkıp "Yes Man" ile dibe vurduğu andır. Film daha çok bazı markaların yani sponsorlarının reklamını yapmak için çevrilmiş gibi; RedBull, Nokia vs. gibi markaların reklamı insanın gözüne sokulurcasına yapılmış ve bunu da bariz bir şekilde sırf reklam yapmak için senaryoya eklenmiş sırıtan sahnelerde ortaya koymuşlar.

Filmde verilmek istenen şeye gelince; hayatta olumlu ya da olumsuz cevap vermek zorunda olduğunuz durumlarda hep "evet" diyerek o an olmasa bile yakın süreçte çok güzel sonuçlar alabileceğiniz anlatılıyor. Filmin sonunda ise "evet" demelisiniz ama bunu gerçekten isteyerek yapmalısınız zorunda kaldığınız için değil teması işleniyor.

Filmi izlerken sorguluyorsunuz kendinizi gerçekten "evet" demeli miyim diye! Ben bu sorgulamanın sonunda şu cevabı buldum; ne "Evet" ne "Hayır", asıl felsefe ".iktir Et" olmalı. Yani ben ileride bu konuyla ilgili film çevirirsem adı "Fuck Man" olur.

6 yorum:

Mucoid dedi ki...

Filme gitmemizi Tavsiye edermisin ? :)

PENNEARABIATA dedi ki...

ederim ama ondan önce başka filmler var onları izle derim ben.

Mucoid dedi ki...

ne gibi ?

PENNEARABIATA dedi ki...

barcelona barcelona, vali ve avustralya mesela

Mucoid dedi ki...

vali'ye gittim..çok güzel gerçekten..

ilginiz ve tavsiyeleriniz için teşekkürler..

pclion dedi ki...

Filmden geliyorum, bir yazı yazayım derken burayı gördüm. :) Bence de güzel film, tavsiye ederim...