11 Şubat 2009 Çarşamba

TÜRK GENÇLERİ İLGİSİZLİKTEN YAKINIYOR

Bugün aldığım bir mail var aşağıda. Sizinle paylaşmak istedim. Almanya'dan bazı arkadaşlar gurbetçi futbolcuların Türk milli takımını seçmeleri gerektiğinden bahsediyor. Ama ilgisizlikten yakınıyorlarmış. Bu maili federasyona ve diğer ilgili kurum ve kişilere de gönderdiler.

Saygideger yetkililer,

öncelikle biz, www.transfermakt.de kullanicali olarak, size son zamanlardaki gelismelerden dolayi ne kadar rahatsizlik duydugumuzu belirtmek isteriz. Avrupa´da dogup büyüyen insanlar olarak burada yetisen genclerimizi dogal olarak Türk Milli Takimin´da görmek istiyoruz. Fakat özellikle son dönemlerde bu konuda olumsuzluga yönelik gelismelerin oldugunu görüyoruz. Bu durum bizleri derinden üzüyor. Hem görsel, hem de yazili medya´da veya kendi forumumuszda takip ettigimiz kadariyla yabanci milli takimlarda oynayan Türk gencleri bir agizdan cikarcasina TFF´nin ilgisizliginden yakiniyor. Ayrica bir bölümümüzün etrafinda tanidigi yüksek seviyede futbol oynayan Türk gencleri var. Bu genclerimiz de ayni durumdan sikayetciler. Biliyoruz, özellikle Almanya gibi ülkelerin son dönemlerde bizim aleyhimize isleyen politikalari var. Bu politikalar vatandaslik konusunu da olumsuz yönde etkiliyor (cifte vatandasliga izin verlimemesi vs.). Bu gibi gelismeler ister istemez Türk futboluna da köt ü yönde yansiyor. Ama ne olursa olsun bir seklide yolunu bulup Avrupa´daki Türk genclerimize daha fazla ilgi gösterip onlarin vatan asklarina layik olmaliyiz. Bu yüzden sizden ricamiz lütfen bundan sonraki Federasyon politikanizi bu dogrulutuda yönlendirmeye calisin. Her ne kadar da bir cok gencimizi Türk Milli Takimi´na kazandiriyorsak da, bu sayi neden daha fazla olmasin? Bu mektubumuzu dikkate alip deger vereceginize yürekten umuyor ve size tesekkür ediyoruz. Tek yürek olursak bu gibi problemleri cözecegimize tüm ictenligimizle inaniyoruz.

Saygi ve selamlarimiz ile
Türk www.transfermarkt.de kullanicilari

2 yorum:

GK dedi ki...

Muhakkak ki Avrupa'da futbol oynayan türk gençlerine de yönelmek,onlarla ilgilenmek lazımdır ama Anadolu da keşfedilmeyi bekleyen milyonlarcası varken Avrupa'da üç beş gencin derdine düşülmez,düşülmemeli.

Eğer milli takımlar seviyesinde gençlerle alakalı seçmeler düzenlenecek ise bu en önce Türkiye sınırları içerisindeki gençler için düzenlenmeli.Zira Avrupa'daki gençler ne kadar yetenekli olurlarsa olsunlar hep bir ailevi sorun hep bir adaptasyon süreci dil sorunu kültür sorunu vs. durumlar ile karşılaşılıyor.Buna karşın ülkemizdeki yeteneklerin keşfi hem ucuz hem daha çabuk hem de daha sorunsuz gerçekleşebilir.Avrupalı genç arkadaşlar için tek yol Hamit-Halil,Yıldıray,Mevlüt gibi büyük klüplerin A takımlarında sivrilmeleri,takip edilebilir hale gelmeleri olacaktır.

Adsız dedi ki...

Her zaman söyledim hala da söylüyorum Türkiye'de futbolu yöneten bir avuç kişinin inadına ve kaprislerine kurban gidiyor bu çocuklar.