8 Şubat 2009 Pazar

BAZI SAHTEKAR FUTBOLCULAR


İngiltere'nin en iyi hakemlerinden Steve Bennett, İspanya'da düzenlenen Uefa Hakem Konferansı'nda gizli bir rapor sunmuş. Aslında çoğumuzun bildiği, tartıştığı bir konuyu masaya yatırmış. Bu raporda İngiltere'de top koşturan bazı oyuncuların Noel zamanı ve uzak deplasmanlarda oynanacak maçlar öncesinde kasti olarak kart gördüklerini söylemiş. Hatta bir gün devre arasında bir futbolcunun hakem odasına gelerek "bir sarı karta daha ihtiyacım var" demiş. Bennett da bende O'na bir sarı kart uzattım. "Hayır hayır sahada görmek istiyorum. .iktiğimin takımına karşı Noel'de forma giymek istemiyorum" demiş. Böylece cezalı duruma düşecek olan oyuncu ailesiyle birlikte dünyanın diğer bir ucunda Noel tatiline çıkabilecekmiş. Bu futbolcu takımının oynadığı maçlarda da İngiltere'ye dönerek menajeriyle birlikte tribünde görünüyormuş basına ve taraftarlara. Bunu yapan futbolcu da büyük bir kulübün önemli bir futbolcusuymuş. Bennett bu oyuncuların bunu bir daha tekrarlamamaları konusunda sert bir dille uyarılmaları gerektiğini söylemiş.

Bu futbolcuya aslında hak versem mi vermesem mi bilemedim. İngiltere gibi bir yerde büyük bir takımın sezonda 60 maç yaptığını ve yılbaşında bile maç oynandığını düşünürsek hak veriyorum aslında. İngiltere Futbol Federasyonu bir de 39 haftaya çıkarmaya çalışıyordu sezonu. Ada, futbolcuların en fazla mesai harcadığı yer. Bir yandan da diyorumki, büyük kulüpte oynayan futbolcular iyi paralar kazanıyor. Ada sosyal anlamda da en aktif oldukları, rahatsız edilmeden yaşadıkları yerlerin başında geliyor, varsın oynasınlar.

Bu arada Galatasaraylı Lincoln şu ana kadar kupa da dahil 5 deplasman maçında forma giymedi. Gördüğü kırmızı kartın ardından Antalyaspor deplasmanında da oynamayacak. Bennett'in sözleri Lincoln için de geçerli olabilir mi? Antalya en güzel deplasmanlardan biridir oysaki!

3 yorum:

efess dedi ki...

Falco Götz de Trabzon deplasmanlarına gitmezdi diye hatırlıyorum.mutlaka cezalı duruma düşerdi.Lincoln kadar Delgado'da da var aynı problem..burdan hareketle Alex'e bir kez daha saygı duymak lazım aslında.Zaten kolay kolay sakatlanan bir adam diil,kart görerek falan da gitmemezlik yapmıyor.Gerçi onun da devre arası Antalya kamplarına sakatlık bahanesiyle pek katılmadıgına dair bir yazı okumustum ama hiç takip etmedim.doğru mudur acep?

cagliari42 dedi ki...

futbolcunun didier zokora olduğu konuşuluyor ingiliz forumlarında. bennett'ın da hakemlik kariyeri bitti bana kalırsa. bir daha maç yönetemez.

alessandro del piero dedi ki...

bu oyunculara hiç şüphesiz birçoklarının sevdiği stevie g de dahildir..