14 Şubat 2009 Cumartesi

GALATASARAY'DA ANTALYASPOR YENİLGİSİNDEN KİM SORUMLU?

Geçen hafta Kayserispor karşısında alınan beraberliğin ardından hakemin verdiği çoğu kararda hatalı olduğunu belirtmekle birlikte Galatasaray'ın hakeme kalmadan bu maçı kazanması gerektiğini söylemiştim. Lincoln'ün ve önceki haftalarda Galatasaray'lı futbolcuların gördükleri kırmızı kartlardan dolayı bir disiplin sorunu olduğunu belirtmiştim. Kayserispor karşısında da Mehmet Topal'ı Hakan Balta'nın maç başlamadan önce sakatlanmasının ardından sol bekte başlamasından, Arda'nın özellikle 2. yarıda sol kanatta ileri geri çalışmaktan 70. dakikada tükenmesinden ve 2. yarının başında Nonda'yı oyundan almamasından dolayı kaybedilen puanlardan dolayı Skibbe'yi suçlu göstermiştim. Bunun üzerine bazı arkadaşlar bana karşı çıkmış ve yazdıklarımın saçma olduğunu söylemişlerdi. Ben de tüm yorumlara saygı göstererek yazdıklarımın arkasında durmuştum. Geçen hafta Lincoln'ün ilk sarı kartı görmesine yol açan hareketi bugün Milan Baros 5 dakika arayla 2 kere yaptı. İlkinde sarı kartı gördü ama hakem 2. pozisyonda ceza sahasının hemen önünde kendini bırakan Baros'a kartını göstermedi. Antalyaspor yenilgisinin ardından maçla ilgili bir analiz yazmayacağım ve sizlere anketle görüşlerinizi soracağım.

Ankette futbolcuları iyi bir performans gösteremedikleri, kendilerine yakışan futbolu ortaya koyamadıkları için; Lincoln'ü geçen hafta gördüğü kırmızı kartla takımını bu maçta yalnız bıraktığı için; Skibbe'yi takımı iyi motive edemediği ve futbolcularının gördükleri gereksiz kartlara karşı önlem alamadığı için; yönetimi haftaiçinde yaptıkları üstüste basın toplantıları ile kendi futbolcularının üzerinde olumsuz bir baskı yarattıkları için koydum.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Ali abi kesinlikle sahadaki 11 çuval sorumlu. Kalecisinden forvetine kadar. Ruhsuz utanmazlar.

Arkhe dedi ki...

f) Hepsi.

Ögeday Karabulut dedi ki...

Futbolcular ruhsuz, Skibbe'nin etkisi takımda hissedilmiyor, yönetim takım dışında herşeye el atmış durumda... Kural tanımaz bir hakem tarafından atılan Lincoln dışında herkes sorumlu bence.

salva dedi ki...

Sevgili Ali lutfen eleştiri yaparken gerçekleri fazla çarpıtmayalım,
Baros'un 2. pozisyonu dediğin, ceza alanı önündeki pozisyonda ise faul var, el insaf lütfen...

Galatasaray son 10 dk ya kadar gayet baskılı bir oyun ortaya koydu, girdiği pozisyonları atamadı, ki Baros birçoğunda başrolde idi, atamadılar ...
yediler çıkaramadılar...

son 15 dk ve uzatmalar dahil, acaba top kaç dakika oyunda kaldı gerçekten çok merak ediyorum.

PENNEARABIATA dedi ki...

@ salva

çarpıtmam ben senin gönlün rahat olsun. ikisinde de faul yoktu. baros bu sezon 7 ya da 8 sarı kart gördü bunların çoğu kendini yere attığı için.

FC Start dedi ki...

"Galatasaray'da Antalyaspor yenilgisinden kim sorumlu?" başlık sorunuz aynen bu şekilde...Aynı cümle dolaylı olarak şunu da belirtiyor aslında: "Galatasaray Antalya'yı yenmeliydi." Ankette "sorumlu aranmamalı" seçeneğini işaretledim ki bu benim futbolu neden sevdiğimin de bir göstergesi. Ne mutlu ki futbolda -hala- istatistiklerin, maddi gücün belirleyemediği sürprizler mevcut. Bazen Doğu Almanya Batı Almanya'yı yener, nice şöhretlerin aksine Dino Zoff'un gol yememe rekorunu Haiti'li Sanon sona erdirir, Ducadam 4 penaltı kurtarıp Barca'nın elinden kupayı alır...
Ali Bey, kıymet verdiğim bir futbol üreteni olarak size sormak istiyorum; Niçin Antalyaspor'un nasıl kazandığını değil de, Galatasaray'ın niçin kaybettiğini tartışıyoruz?

PENNEARABIATA dedi ki...

@fc start

Evet zaman zaman gelişmelere başka açılardan baksam da iki haftadır Galatasaray açısından yaklaşıyorum. Bordeaux ile oynayacağı çok önemli maçlar var. Bu iki kritik maç öncesi Galatasaray'da problemler artarken, futbol kalitesinde de bir düşme sözkonusu. Bu sezon özellikle Galatasaray kulübünün iç dinamiklerini anlamakta da zorluk çekiyorum. Sezon başından beri teknik ekip konusundaki gelişmeler, yönetimin gelenekçi yapıdan sıyrılarak saha dışında herzamankinden daha fazla hak arama çabaları, saha içinde lider futbolcu eksikliği gibi konular can sıkıcı.

Kıymet verdiğiniz için de ayrıca teşekkürler.

PENNEARABIATA dedi ki...

@fc start

ayrıca ben de "sorumlu aranmamalı" seçeneğini sizin gibi düşünenlerin olacağını tahmin ederek koydum zaten. Bu seçenek bir anlamda bu maçı Antalya hakederek kazandı anlamına da geliyor. Ama herkesin sizin gibi düşünmediğini de göz önünde bulundurmalıyız.

haute_couture dedi ki...

Ali abi, ben bu anketten daha çok süper ligin mevkilerinde en iyi olan oyuncuları anketine devam etmeni bekliyorum, galatasarayın bu kadar kötü oyununa rağmen hala her mevkide en iyi oyuncuları çıkartıp çıkartmayacağını merak ediyorum daha doğrusu :)

Adsız dedi ki...

Meira, imza attıktan sonra "Sezgin'in ve Üstünel'in gelecekle ilgili projeleri beni çok etkiledi. O nedenle teklifi kabul ettim" demişti.

Benfica, Olympiakos, Hertha maçlarında çok iyi oynayan takımın ligde kayıpları oynaması sorunun genel bir disiplinsizlik olduğunu gösteriyor aslında.

Bir de Galatasaray = Lincoln olmamalı,