29 Nisan 2009 Çarşamba

BARCELONA 0 - 0 CHELSEA

Chelsea istediğini aldı. Nou Camp'ta yenilmemek önemli, bu sonucun herşeyden önce Hiddink'in eseri olduğunu düşünüyorum. Messi'yi Bosingwa ve zaman zaman da Malouda ile kilitleme düşüncesi olumlu sonuç verdi. Barcelona'nın kurgulanmış hücumları yine sahnedeydi ancak iyi kapattı Chelsea'liler yarı sahalarını ve sert oynadılar. Alman hakem de göz yumdu zaman zaman. Kötü bir maç yönetti bana göre. Ballack ikinci yarıda Iniesta'yı ceza sahasına girerken indirince faulü verdi ama 2. sarı kartı gösteremedi, kıyamadı vatandaşına. Henry'nin yine ikinci yarıda ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda penaltı noktasını da göstermeliydi. İlk yarıda Drogba Valdes'le karşı karşıya kaldığında iki vuruş şansı geçti eline ikisinde de yanlış tercih yaptı, atsa bence 2.golü de bulabilirlerdi. İlkinde Valdes'in üzerine vurdu, ikincisinde de çalım atmaya kalktı, Valdes'in de hakkını yemeyelim ama, özellikle ikinci müdahalesi çok iyiydi.

Chelsea'liler istediklerini almış olsalar da avantajlı olmadıkları kesin. Barcelona Stamford Bridge'de gol atacaktır. Messi'nin de bu maça oranla daha etkili, sonuca tesir edecek bir futbol oynayacağını düşünüyorum. Ancak savunmanın göbeğinde sorun yaşayacak Katalanlar. Marquez sezonu kapattı, Puyol da sarı kart cezalısı. Pique'nin yanında Pep bakalım kimi oynatacak.

3 yorum:

frodo555 dedi ki...

Her ikisi de son dönemde en fazla hak edenler oldukları halde CL kazanamamış iki metres takımım... Üzülüyorum bu yüzden 1/2 de karşılaşmalarına, tek temennim buradan çıkacak olanın finalde, penaltı atarken ayağının kaymaması, leblebi gibi gol atan forvetinin topu 6 pastan caddeye göndermemesi, MANU nun anlaşılmaz bir balla bu sene de kupayı almaması... amin!

brkcn1027 dedi ki...

Defansta Caceres var çok büyük ihtimalle..

Adsız dedi ki...

Hiddink geldiğinden beri Chelsea favorimdir. Carvalho, Ashley Cole, Joe cole, Deco gibi eksiklerle de Barcelona deplasmanında ancak bu kadar oynanirdi sanki.