27 Nisan 2009 Pazartesi

EKSTRA 2 HAKEM UYGULAMASI



Brezilya'da ekstra 2 hakem uygulaması ilk kez resmi bir maçta yapıldı. Botafogo ile Flamengo arasında oynanan maçta kale arkalarında duran hakemlerin maç öncesi görüntüleri de ilginç. 5 hakem birden kale ağlarını kontrol ediyor. Benim anlamadığım normalde sadece yardımcı hakem ağların kontrolünü yapardı şimdi bu yeni kuralla hepsi birden mi kontrol edecek acaba, komik olmuş. Herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılmamış maç içinde ancak FIFA bu uygulamanın henüz test aşamasında olduğunu söylemişti. Resmi maçlarda denenmesi yüzünden Brezilya Futbol Federasyonu'na ceza verilebilir. Bu uygulama zaman zaman sorun çıkartır. Herhangi bir yarı sahada yaşanan bir olayda 2 hakem anlaşmazlık yaşayabiliyor, şimdi bir kafa daha gelecek. Umarım Türkiye'de uygulanmaz, işin içinden çıkamayız! Bir de ne gerek var şimdi fazladan 2 hakeme daha küfür yedireceksiniz!!!

6 yorum:

KP dedi ki...

Tamamen saçmalık bence. Dikkat ettim, Afedersin, adamlar mal gibi duruyolar orda zaten.
Bilgisayar oyunu oynamıyoruz kardeşim, milimetrik ofsaytları ölçelim,topun çizgiden geçmesini hesaplayalım,bunun için bi hakem daha koyalım v.s.

Futbol'un doğasında her zaman hata var. Bu kadar cezbedici olmasının sebeplerinden biri bu.
Futbolcu'da Hakem'de hata yapacak, bizde kızıp küfür edicez.

Zaten klasik söz var nerde çokluk orda b.kluk. Bence daha çok anlaşmazlık ve hataya sebep olur.

liverpoolandkop dedi ki...

zaten adamlar çizgide durmuyoki çizginin 2 metre içinde duruyolar, ne anladım ben o zaman çizgi hakeminden, top çizgiyi geçdimi geçmediminin tam çözümü çizgiyle aynı hizadan bakmak değilmiydi ?

Gala's dedi ki...

Matthias chevalier

tam olarak çizgi hakemi değil. ceza sahası hakemi denilebilir. elbette çzigi pozisyonlarında da yararlı olacaktır. yanlız sahaya tribünün yakın olduğu premier ligde zor olacaktır. bir bakmışız muhabbet ediyor seyirci ile :) hatta çay kahve.

varol döken dedi ki...

bir çekirdek falan verseydiniz adamlara yahu:) bunların bayrağı falan yok mu? bourboun dediği gibi gerçekten mal gibi duruyorlar, hele ki o ağları kontrol etme sahnesi!!! bilgisayarla çoğaltılmış gibiydiler ya bobiler.org gibiydiler:)

mell dedi ki...

düşünmek lazım. o kale arkasındaki iki hakemin asıl amacı ne?
en önemli amaçları top çizgiyi geçti mi tartışması olmasın diye bekliyorlar.

ofsayt verilmeyebilir, yanlış penaltı çalınabilir, fauller yanlış verilebilir. ama gol olmuş topa değil derseniz herşey değişir. çünkü, "gol" faul olsaydı, ofsaytı kaldırmasaydı penaltımız verilseydi hikayelerinin son noktasıdır.

bu nedenle sadece gol çizgilerinde bilgisayar desteği alınmalıdır. yoksa böyle komik durumlar oluşur. ayrıca, barcelona'nın küçük takımlarla oynadığı maçlarda barcelona kale çizgisindeki hakemin kazandığı para helal midir =)

Koyu Çay dedi ki...

o hakemlere birer iskembe lazım böyle olmaz :)