2 Mayıs 2009 Cumartesi

KİM BU FUTBOLCU?

"Wembley'de İngiltere milli takımıyla oynuyorduk. Serbest vuruş kullanacaktık ve topun gerisine ben geçtim. İngiltere kalecisi Peter Shilton kullandığı havluyu ağlara takmıştı. O havluyu hedef aldım ve topu harika bir vuruşla havluya doğru göndererek ağlarla buluşturdum"

Bu sözleri söyleyen Brezilya'lı futbolcu kim?

CEVAP: Zico, 1981'de frikikten Shilton'ı avlamış, Brezilya İngiltere'yi Wembley'de 1-0 mağlup etmişti. Bilen arkadaşları kutluyorum...

12 yorum:

ihk dedi ki...

mirandinha lima

google abim sağolsun

double hattrick dedi ki...

Kendisi "tanrının eli" adı altında Pele'den o meşhur golü yiyen kişidir. Tahminime göre o havluyu kirleten kişi de Zico olabilir.

quanch dedi ki...

fena sallıyacağım çünkü kaleci hakkında falan da bilgim yok aklıma nedense zico geldi...

Hagi_10 dedi ki...

zico...

Martin Eden dedi ki...

Jairzinho?

Noat Samisa dedi ki...

Sanıyorum cevap Mirandinha.Şimdilerde Newcastle United'ın scout ekibinde görev yapıyor, takımın Güney Amerika sorumlusu konumunda.Bu gol sonrası Newcastle United'a imza atmıştı, kariyerindeki tek Avrupa macerası da budur.

Gala's dedi ki...

FERENC PUSKAS

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

lima olabilir mi acep?
Bu kaleci benim aklımda 8-0 lık maçtan kalmıştır bizim :( Ayrıca Maradona'dan da golü bu yemişti sanırım.

cesc dedi ki...

Puşkaş... Brezilya?

KP dedi ki...

Dk.36 Mirandinha

:)

Fabio Luciano dedi ki...

bunu bilmiyorum da geçen barcelona maçını izlerken babam sordu iki saat aradım bulamadım adam kafayı yemek üzere şu guardiola'nın yanındaki kıvırcık saçlı yardımcıyı bilen var mı?

petit dedi ki...

3-2'lik İngiltere-Hırvatistan maçından sonra son golü atıp Adalılar'ı Euro 2008 dışında bırakan Petric de benzer sözler sarfetmişti. Bu arada cevabı bilmiyorum :)