28 Nisan 2009 Salı

ETO'YU ELDEN ÇIKARABİLMEK

Barcelona'nın Kamerun'lu golcüsü Samuel Eto'o bu sezon ligde 27, tüm kupalardaysa toplamda 32 gol kaydetti. Avrupa gol krallığı yarışında da iddialı olan Eto'o, attığı gollerle Barcelona'nın İspanya ve şampiyonlar liginde şampiyonluğa yürümesinde büyük pay sahibi. Oysaki geçtiğimiz sezon yaşananların ardından Barcelona kulübü Kamerun'lu futbolcuyu iyi bir ücretle başka bir kulübe satmaya çalışmıştı. Bu girişimde başarılı olamayan Katalanlar ardından Kamerun'lu golcüye 4 yıllık bir sözleşme teklif etmişti. Eto'o bu teklife yanaşmayınca elleri zayıflayan Barcelona'lı yöneticilerin umutları M.City'i Arapların almasının ardından tekrar yeşerdi. Katalanlar, Robinho için 32 milyon sterlin ödeyen, devre arasında Kaka'ya 103 milyon sterlinlik astronomik teklif yapıp avucunu yalayan Araplar Eto'o'ya da neden iyi bir ücret ödemesin diye düşünmeye başladı.

Eto'nun Barcelona ile sözleşmesi 14 ay sonra sona eriyor. Bu yüzden Barcelona Başkanı Laporta ve yardımcıları Eto'dan para kazanabilmek için Londra'da iki gündür M.City'li yöneticilerle pazarlık halinde. İngiliz basını başta Times ve Guardian başta olmak üzere bunu söylüyorlar ki onlar yazıyorsa doğrudur. Barcelona kulübü 28 yaşındaki futbolcu için 45 milyon euro istiyor. City yöneticileri ise ücrette biraz daha indirim bekliyor. Başkan Laporta ise hem Eto'o hem de O'nu alacak kulüp arasında orta yolu bulma çabasında. Katalan yöneticiler eğer istediklerini alamazlarsa hazır Londra'dayken Eto'o için sırada bekleyen iki İngiliz kulübü Tottenham ve Chelsea ile de masaya oturacak.

Bizse şunu tartışalım; Barcelona, satması halinde bu sezon şu ana kadar 32 gol atan Eto'dan daha iyi bir golcü bulabilir mi?

23 yorum:

Adsız dedi ki...

İşte o ortak nokta bizim büyük başkan Jean-Michel Aulas'ın uzmanlık alanına giriyor.

varol döken dedi ki...

ben hayatımda bu kadar saçma karar görmedim... kimi alacaksın yerine ya da yerine gelecek adamdan etoo'nun yaptığından fazla ne bekliyorsun?

geçen sene kendisini göndermek isteyenlere bu sene tokat üstüne tokat atmadı mı bu adam?

gerçekten dertleri nedir anlamıyorum!!!

tofi dedi ki...

o ayarda sadece torres var, o da hayal, birakın kalsın cocuk.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Birşeyi gözden kaçırıyorsunuz. Sanıyorum ki imzaya yanaşmayan Eto'o.
Eto'o da kalmak istemiyor yani...

Eee hiç para kazanmadan bedavaya mı gitsin Eto'o?

Ha bu arada o sistemde o görevi yapabilecek ve Barcelona'ya transfer olmak isteyecek tek adam var.
David Villa. (ben sevmem o ayrı)

KP dedi ki...

Ulan bizim basın bi daha "Eto'o Fener'e" yazarsa gazeteleri toplayıp....
Tövbe tövbeeee

Ya Ali Abi sen bi müdahale etsen şu haberlere artık. Noolur ya. Abuk sabuk şeyler yazmasınlar. Tamam hani tiraj miraj olayı var ama bu kadarıda olmaz.

Yokmu bunun bi çözümü yahu. Ceza falan olsa...

PENNEARABIATA dedi ki...

@bourboun

koç ne yapıcaksın biliyo musun, benim gibi o gazeteleri okumayacaksın, başka çaresi yok, dünyanın her yerinde böyle gazeteler böyle haberler yapıyor!

Protanopia dedi ki...

Extensor2un dediği gibi Eto'o nun Barcelona'da yaptığını BArcelona taktiği içerisinde bir tek David Villa yapabilir. Valeci'ında sene sonu borçlardan kurtulmak için yıldızlarını satacağı söyleniyordu zaten. Valencia ile anlaşılmışsa çok da akla uzak değil aslında.

ozdemirmusta dedi ki...

Anelka "bir kulüpte durma süresi"ni biraz aştı. Gitmesi lazım biryerlere artık. Özellikleri de Eto'dan çok farklı degil hani. Barcelona da yakışır Nic39'a.
Eto'nun yarı fiyatına kapatır Barca. Formda olması da cabası. Kalan parayla da kapat genç bir güney amerikalı. İtalyan pasaportuna sahip bir Arjantinli olursa kaymak olur kaymak! FM mantıgı ama, olsun işler ;)

aea dedi ki...

Etoo giderse Villa gelecektir ama yerini dolduracağından şüpheliyim ben.

ACY dedi ki...

villa goz kirpiyor tabi transfer piyasasinin en gozde ismi olarak hatta yanina sol kanada da o artik gittikce verimsiz hale gelecek henry'nin yerine mata yada silva'yi da ekleyebilir barca.. ama tabi gelenekci guardiola bojan 43'u de monte etmeye niyetlenebilir

Mr.Eko dedi ki...

Tevez - Eto'o takası olur mu ki acaba? Tevez'de gitmek istiyor bildiğim kadarıyla.

Sanki 2 takım içinde gayet hoş olur gibi?

varol döken dedi ki...

barcelona nın oynadığı bu sistemde etoo'nun yerini doldurabilecek bir forvet yok! belki biraz drogba ama o bile bu kadar golü atamaz... adam inanılmaz ya, basıyor, alıyor, atıyor, attırıyor, düşmüyor, sakatlanmıyor... barcelona tarihinin hatasına düşer bu kararla, ki bana ne ya, forza atletico bilboa!

PENNEARABIATA dedi ki...

@varol

atletico bilboa deme kızar atletic bilbao'lular!

twilost dedi ki...

ya david villa'yı valencia satabilir ama lütfen bilip bilmeden konuşmayın bu adam 2 yıldır valencia'da kalmak için canla başla çırpınıyor! her röportajı burada mutluyum bu takımda kalmak istiyorum.. isteyen enayi mi bu adam niye gitmiyor valencia'da çürüyecek salak desin ama durum böyle.. kaldı ki geçen sene kulübe gelen 80m€ teklif bu yüzden reddedildi. bu yüzden 2014e kadar sözleşmesini uzattı ve valencia şampiyonlar ligine kalırsa muhtemelen 100+lık bir teklif gelmedikçe man.city'den bu oyuncu hiç bir yere gitmeyecek..

KaMeSa dedi ki...

Ailecek begenerek izledigimiz Eto icin 45 milyon euro hicbirsey, birde pazarlik yapacaklarmis...Pro Evolution Soccerda bile adam tek basina bir takim...

adozzi21 dedi ki...

ali abi, hazır form tutmuşken ve "hala" sakatlanmamışken Ronaldo niye olmasın? :) 9 numara en çok ona yakışıyor..

KP dedi ki...

Abi tavsiyene uyacam.

Aslında arz talep olayı birazcıkda bunların sebebi. Bu kolpa haberlere inanma potansiyeli yüksek bir kitle olunca bu haberlerde kaçınılmaz oluyo.

Yaw şu Madrid - Barça maçını anlatmak konusunda bir fikrim var ama sana uyar mı acaba?
Diyorum ki, sen bu maçı evde anlatıp kaydet. Sonrada burdan veya rapidshare üzerinden nete koy. Bizde keyifle bi daha seyredelim senin anlatımından. Nasılsa maç güzel olacak. Bi daha rahatlıkla seyredilir. Sende canlı yayın sırasında heycanını aktarırsın şüphesiz. Hakkaten güzel olabilir. Lost'a iyi bir Türkçe alt yazı bulmak gibi bişey olur benim nazarımda.

Biliyorum, senin gibi bir profesyonel için çok amatörce bi tavsiye ama idare et işte. :))
Seviyoz anlatımını...

bsrcnzyrt dedi ki...

@varol
aynen katılıorm etoo savunmana.
ama villa da ilerki 3lünün kreatifliğini arttırır gibi sanki.torres cuk oturur.ama o da catalunya da oturmaz.

varol döken dedi ki...

ben rocky balboa'nın oynadığı takımı kast etmiştim (çevir tavuğu yanmasın:) e atletic bilbao mu kaldı abi, unutturdular kendilerini, gelsinler de yine sevelim, julen guerrero lu exteberria lı urzaizli muhteşem takımı (hoş benim sevgim ondan da öncesine dayanır da yaşlı olduğumuz ortaya çıkar boşver:)

çubuk makarna dedi ki...

barça ibrahimoviç'i alacak heralde...

CanBey dedi ki...

guiza?

:))

H. İbrahim Andiç dedi ki...

eto 32 gol'ün hepsini dişiyle tırnagıyla attı demeyin şimdi. eto'o'yu bu sezon eto'o yapan en büyük etken, arkasında xavi - iniesta gibi aşçıların ve yanında da messi henry gibi garsonların olmasıydı. takımı eto'o sırtlıyomuş gibi yazılar yazılıyo. gelecek isim eto'o gibi form tutturusa(!) neden olmasın ? ben şahsen benzema'yı görmek isterdim ileri uçta.
henry - benzema - messi
iniesta - xx(toure) - xavi

güzel bir xx'le olayı bitirirler gibime geliyo. tabi ekran başından güzel hikayeler bunlar :)

bezendra dedi ki...

trabzon alsin bunu iş yapar..:)