29 Nisan 2009 Çarşamba

HATASINI KABUL EDEN HAKEM

Hakemler hata yapabilir. Ama yaptıkları hataların da arkasında durmalı, hatalarını kabul etmeli, İngiliz Howard Webb gibi; M.United-Tottenham maçında United lehine verdiği penaltı kararında hatalı olduğunu açıkladı. United 2-0 gerideyken, Carrick, kaleci Gomes ile girdiği mücadele sırasında ceza sahasında yerde kalmış ve Webb de penaltı kararı vererek United'ın 5-2 kazanmasına giden yolu açmıştı. Webb "O pozisyonda Gomes'in topa değmeyip müdahalesinin Carrick'e olduğunu zannettim. Ama tekrarını izlediğimde Gomes'in topa müdahale ettiğini gördüm ve verdiğim kararın yanlış olduğunu anladım. Böyle hatalar maalesef oluyor. Sahada aynı hizadayken böyle pozisyonları net görebilmek zor oluyor. Hayalkırıklığı yaşıyorum. Bunun bir daha olmaması için çaba sarfedeceğim." dedi. Webb bu sezonki FA Cup finalini yönetecek. Bizim hakemler de yapsın bunu, çıksınlar şöyle şöyle hata yaptık desinler diyeceğim ama hangi birini anlatacaklar, demeye dilim varmıyor!

10 yorum:

Genç Arsenal dedi ki...

işte Arsenal ile Manu Liverpool arasındaki fark. bize yapılan fauller çalınmazken (Fabregas 3 ay, Adebayor 1 ay sakat kaldı.) rekabet içinde olduğumuz takımların lehine yapılan hataların hesabı yok. biraz türk gibi bakıyorum belki ama bu bir gerçek. herşeye rağmen chelsea bizden 1 facup maçı fazlası, şampiyonlar liginde de en kötü ihtimali düşünürsek manu ve chelsea'nin 1 cl finali fazla maç yapmış olmaları bizim gücümüzü gösteriyor. yerden yere vurulan arsenal ile onların arasındaki fark sadece 3 maç. bir de harcanan paralara bakın.

frodo555 dedi ki...

Tamam itiraf etmiş de; etmese ne olurdu ki, çıkıp yok hayır ben haklıyım dese pozisyon penaltı mı olacaktı?

Belki maçları türk gözüyle izlediğimizden, daha penaltı gelmeden evvel arkadaşlarımızla iş boka sararsa, gol gecikirse, hakem manchester lehine bir hata yapacaktır idye konuşurken laf bitmeden penaltı geldi.

Bu bizde olan biteni haklı göstermez ama, EPL de manu, LLiga'da da royal hakemlerin madrid lehine yonttukları tahtalar burdan köye yol oluyor malesef. Hatta bir mark riley nin, bir fernandezin (val-bar) muadili bizde neredeyse yok (belki hüseyin göçek) sayılır.

PENNEARABIATA dedi ki...

bizimkiler bırakın hatalarını kabul etmeyi, maç sonunda aynı pozisyon hakkında bazen yardımcı hakem başka orta hakem başka açıklama yapabiliyor. Sebep; hatalarını örtbas etmek için uğraşmaları yüzünden...

venezia dedi ki...

oldum olası sevmem manu'yu real'le birlikte.her ikisi de sürekli sahadışı faktörlerle bi yere gelirler,hep bi şekilde kayırılmak isterler.mesela bu postu okuyunca ilk aklıma gelen 4-5 sene önce oynanan manu-arsenal maçı ve arsenalin o meşhur yenilmezlik serisinin sona erdiği maç idi.old trafford'da 0-0 giden maçın 85. dakikasında united lehine yanılmıyorsam yine howard webb tarafından yoktan var edilen bi penaltı ile manchester öne geçmiş sonrasında 90+ da bi gol daha atarak maçı 2-0 kazanmıştı(herhangi bi yanlış varsa düzeltin lütfen hepsinde tam emin değilim çünkü tüm bilgilerin)
şimdi sezon sonunda united liverpool'un 2 ya da 3 puan önünde şampiyon olursa bunun hesabını kim verecek ? ya Liverpool'un mağduriyeti ? ne fark eder ki aynı tas aynı hamam olduktan sonra hatasını kabul etmesi,özür dilemesi bik bik bik ...

Genç Arsenal dedi ki...

o hakem Mike Riley'di. yüzünü görmek istemediğimiz :D

venezia dedi ki...

yani :D emin olmadıklarımdan biri de hakemin ismiydi, eywallh saolasın ;)
bu arada mike riley içinse sizi ahmet çakara yönlendiriyorum mr.gunners :PpP
kendisi riley'in potansiyel gay olma durumundan sıkça bahsetmiştir zamanında :)) hala aklıma gelir gülerim

bjkmad dedi ki...

bizimkilerin hataları az aslında.
tam tersine kasıt var.yukardan kendine nasıl emredliyorsa öyle yönetiyor maçı.
TSL'de adam gibi çıkıp işini yapan bir adam olduğunu düşünmüyorum.hepsi kötü niyetli,hepsi birilerinin uşağı.ve kendine emredilen neyse konjoktür gereği onu yerine getiriyor.çıplak gözle maç izleyen arkadaşlar daha iyi anlayacaktır.adam 2 metre önünde biçiyor,vermiyor işte.o öyle yorumlamış mış.hadi ordan.gün gelir bi yerlerinizden çıkar merak etmeyin.

ACY dedi ki...

premier lig tarihinde herhangi bir takim hakkinda bu kadar hakemler tarafindan beslendigi yonunde ayyuka cikan olaylar aciklamalar itiraflar olmusmuydu acaba.. gozunu sevdigim alan shearer demisti en guzelini.. ferguson liverpool'un sampionluk sayisini gecmeden birakmayacagim diyor.. hakemlerde skildi heralde 22 senedir onun yuzunu gormekten biraksin diye ugra$iyor nebileyim..

cisco dedi ki...

bizimkiler de derler hata yapinca. cok super olduklarindan hata yapmiyorlar sadece.

Adsız dedi ki...

Webb'in büyük bir Liverpool düşmanı olduğu hakkında ciddi şüphelerim var. Bu maç da üstüne tuz biber oldu. Maç içindeki tek hatası penaltı da değil ne yazık ki. Bakalım bu hakemlerle bitecek mi EPL? =)