29 Nisan 2009 Çarşamba

LURPAK & ARSHAVIN'LER

Londra'da bir Rus ailesi. Arshavin'ler yaklaşık 3 aydır Londra'da ve İngiltere'ye uyum sağlamaya başlamışlar. Bunun göstergelerinden biri masadaki Lurpak. Danimarka'nın dünyaca ünlü tereyağı markası. 1900'lerin başından itibaren de İngiliz kahvaltılarının vazgeçilmez bir ürünü olmuştur. Ancak 1970'li yılların ortalarında İngilizler katı tereyağ tüketimini azaltma eğilimine gitmişler ve bu da Lurpak'ı 1997'ye kadar olumsuz yönde etkilemiş. Ancak 1997'de yeni ürünleri Lurpak Spreadable'i (sürülebilir) İngilizlerle tanıştırdılar. Bitkisel yağdan üretilen bu ürün sayesinde Lurpak pazardaki yerini tekrar güçlendirdi ve İngiliz kahvaltı masalarında tekrar yerini almaya başladı. Hatta İngiltere'deki reklamlarında "Saturday is breakfast day" sloganları var. Arshavin'lerin masasındaki Lurpak da Spreadable olanından. Ancak bunların bir de Light olanları var, onu tavsiye ediyorum kendilerine, bilhassa futbolcu Arshavin'e. Liverpool'da yaşayan Kebabman'e sormak lazım, kebablarda Lurpak mı kullanıyor acaba?! Bizim tereyağlar da iyidir aslında hem kahvaltıların hem de genelde pilavların tadı onunla bir başka olur. Ama zararlıdır genelde az tüketmek lazım...



Foto: The Spoiler

8 yorum:

frodo555 dedi ki...

İlk başlarda bu elemanın adı "Arshavn" idi. O "i" ne zaman eklendi adına, 3 kişiye pideli köfte ısmarladım bu elemanın gereksiz isim tashihi yüzünden :)

varol döken dedi ki...

bahçıvan yayık tereyağı güzeldir, kebaplarda kuyruk yağı kullanıyorlardır, inşallah pamuk değildir... dünyada zeytinyağından başka zararsız yağ yok, fat is fat yani...

arsahavin e gelince, tereyağı gibi çocuk sür defansın üstüne pişirsin:)

ragip dedi ki...

@frodo555

Aslında ismin doğrusu "Arşavin" çünkü Rusçada "ş" diye bir harf var.Rusça yazılışı ise "Андрей Сергеевич Аршавин"dir ve okunuşu tam olarak "Andrey Sergeyeviç Arşavin"dir.
Mesele isimlerin çevrilirken İngilizce'ye uyarlanması ve bizim basınımızın da doğrudan bu kaynaklardan isimleri almasıdır.
Yani kısacası ortada bir isim tashihi falan yoktur.

ACY dedi ki...

bu adamda hic liverpoola 4 gol atmis bi tip var mi allah icin soyleyin yaa.. yandaki kucuk veletle boynuna dolanmis kizin 16 yasindaki yeni ergen abisi gibi..

frodo555 dedi ki...

@ragip:
Yine de kimin hatasıysa artık benim bildiğim hali daha iyiymiş, hatta seninkiyle kombine edip Arşavn demek daha da güzel, gereksiz harf kullanımını 0'a indiriyor.

Bu konuda en ileri giden ise fransızlar herhalde, "cbzgillavemaouxe" yazıp "cızlama" okuyorlar :)))

Adsız dedi ki...

boynuna dolanan eşi sanırım. oğulları çok şeker maşallah.

KaMeSa dedi ki...

Ulen bu nasil bir aile tablosu sanki 1 hafta evvel liverpool a 4 gol atan arshavin gibi degilde, alibey koy sporun orta saha oyuncusu gibi bir portre belirdi gozumun onunde...

mell dedi ki...

türkiye kahvaltısınada uyum sağlardı. mesala, anelka da türkiyeye geldiğinde kahvaltıda salça ekmek dışında birşey yemiyormuş. arkadaşımın arkadası komsuymus, onunda arkadası söylemiş. bizde yalan yok.