30 Nisan 2009 Perşembe

W.BREMEN 0 - 1 HAMBURG

Kuzey derbisi adına yakışır geçti. İlk yarıda iki takımın da bulduğu gol pozisyonları vardı. Hamburg daha fazla pozisyona giren taraftı, henüz ilk dakikada bile Olic'le gole yaklaştılar ancak şahsi davranınca Wiese gole izin vermedi. Birkaç pozisyonda daha Bremen'in solarium manyağı kalecisi Wiese başarılı kurtarışlar yaptı. Ancak 28. dakikada Trochowski'nin sağ kanattan gelen ortaya sol çaprazdan uzak köşeye doğru gönderdiği kafa vuruşunda çaresiz kaldı Wiese ve Hamburg 1-0 öne geçti. İkinci yarının başında Weser Stadı'nı dolduran taraftarlar yaktıkları meşalelerle duman altında bıraktılar sahayı. Özellikle kale arkalarında ateşli taraftarları var Bremen'in, geçen ay Stuttgart'la oynadıkları maçı izlemiştim ve buna şahit olmuştum. İyi desteklediler takımlarını. İkinci yarıda maç daha çok Hamburg'un yarı sahasında geçti. Kurt hoca Martin Jol skoru koruyup kontraataklarla 2. golü bulma amacındaydı, fantezi yapmadılar ama Bremen 3-4 tane gol pozisyonu buldu. Pizarro, Almeyda ve Rosenberg bu pozisyonlarda son vuruşları kötü yaptı. Mesut Özil saman alevi gibi, zaman zaman parladı bazen de sönük kaldı. Topsuz oyunda hiç yoktu zaten, ayağına geldiğinde direkt kaleyi düşünüyor ama pek etkili olamadı. 1-0 kazandı Hamburg ve büyük avantaj elde etti. Dinamo Kiev ile Shaktar Donetsk de 1-1 berabere kaldılar Kiev'de. Lucescu ve Jol yakın gözüküyor Kadıköy'e.

Bu arada maçı ITV Sport'tan izledim. David Pleat, Tottenham'da geçtiğimiz yıllarda geçici olarak teknik direktörlük yapmıştı ordan hatırlarsınız, yorumculuk yaptı, zaten yıllardır medya dünyasında bu konuda çok tecrübeli. Spikerin adını unuttum ama ikili çok iyiydi gerçekten, derslerine ne güzel çalışmışlar, abartısız ama doyurucu bir anlatım sundular, güzel bilgiler verdiler. Spikerin maçın son anlarında Bremen'de oyuna giren Avusturya'lı Prödl ve maçın hakemi Howard Webb ile ilgili verdiği not da süperdi. Euro 2008'de grup maçında Avusturya - Polonya maçını Webb yönetmişti ve Avusturya 1-0 gerideyken maçın 90 + 2.dakikasında Prödl ceza sahasında yerde kalmış, Webb de penaltı noktasını göstermişti. Maç 1-1 bitmişti. Üstüne bir de geçenlerde oynanan M.United-Tottenham maçında Webb'in United lehine verdiği ancak sonrasında hatalı olduğunu kabul ettiği penaltı kararı ile ilgili espri patlatıp güldüler. Güzel bir futbol gecesi oldu ağızlarına sağlık.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

galatasarayımı eledikten sonra uçuk iddaa kuponumu tek mactan yatırdın. yatacak yerin yok hamburg! ayrıca jol, agzındaki sakızıyla çakma fergusondur!

efess dedi ki...

15 ün sonra tarihin son UEFA kupası finaline ev sahipliği yapacak olan ülkede,ne yazık ki bir tane bile televizyon kanalı yarı final maçlarını yayınlamadı.geçen sene Show TV ye isyan etmiştik,canlı diye duyurdugu maçları gece saat 02.00 da banttan yayınladıgı için,ki buna UEFA kupası finali de dahildir..bu sene o da yok.ne acı

mell dedi ki...

çok golün kaçtığı maç oldu. bremen yine dengesizliğini gösterdi, deplasmanda kazanabilirler. 2-1 werder geçer final oynar. ha oynamazsa ne olur? daha iyi olur. gs li olarak, bizi eleyen takım final oynadı deriz.

tofi dedi ki...

bu eski milli oyuncu david platt mi abi? hani eski sampdoria lı filan.

PENNEARABIATA dedi ki...

@tofi

hayır değil davit pleat bu, daha yaşlı...